Vodeći timovi na tabeli, Sutjeska i Budućnost, podijelili bodove u derbi susretu 26. kola Telekom 1. CFL…

Derbi susret 26. kola Telekom 1. CFL, duel Sutjeske i Budućnosti, završen je sa po dva postignuta pogotka na obje strane. Budućnost je bila bolja u prvom dijelu, već nakon 24. minuta igre imala dva gola prednosti zahvaljujući dvostrukom strijelcu Mirkoviću.

Nikšićani su smanjili u 28. minutu reko Cicmila, da bi u posljednjem minutu sudijske nadoknade vremena u drugom dijelu Božo Marković postigao izjednačujući pogodak i sačuvao „plus pet“ ekipi Sutjeske u odnosu na Budućnost.

Šest pogodaka viđeno je u duelu Mornara i Grblja, koji je završen pobjedom ekipe iz Radanovića. U redovima „trikolora“ istakao se Ivan Vuković – iskusni napadač tri puta je tresao mrežu „fenjeraša“.

Lovćen je upisao velika tri boda u duelu sa Zetom. Cetinjani su do pobjede došli zahvaljujući Čavoru koji je mrežu rivala pogodio u 80. minutu susreta.

OFK Titograd je na gostovanju Petrovcu slavio minimalnu pobjedu. Pogodak vrijedan tri boda za goste iz Podgorice postigao je Mamadu Mendi u 26. minutu susreta.

Pobjednika nije bilo u odmjeravanju snaga Rudara i Iskre. Gosti iz Danilovgrada su prvi pronašli put do mreže rivala – u 70. minutu pogodio je Boričić. Pljevljaci su uzvratili desetak minuta kasnije i zahvaljujući iskisnom Đaloviću došli do izjednačenja i boda. 

Rezultati

Sutjeska – Budućnost 2:2
Cicmil 28’, Marković90’+5’ – Mirković 18’, 24’

Petrovac – OFK Titograd 0:1
Mendi 26’

Rudar – Iskra 1:1
Đalović 82’ – Boričić 70’

Lovćen – Zeta 1:0
Čavor 80’

Mornar – Grbalj 2:4
Škrelja 58’, Đukanović (ag) 87’ – Vuković 2’, 34’, 62’, Ze Markoš 24’