Predsjednik FSCG, predsjednik Opštine Nikšić i direktor Uprave za javne radove potpisali ugovor o izgradnji zapadne tribine Gradskog stadiona...

U prostorijama Fudbalskog saveza Crne Gore danas je potpisan ugovor između Fudbalskog saveza, Vlade Crne Gore i Opštine Nikšić o rekonstrukciji zapadne tribine Gradskog stadiona u Nikšiću. Potpise na ugovor o izgradnji tribine, vrijedan oko pet miliona eura, potpisali su predsjednik FSCG Dejan Savićević, direktor Uprave za javne radove Rešid Nurković i predsjednik Opštine Nikšić Veselin Grbović.

Na mjestu sadašnje tribine Gradskog stadiona biće izgrađena nova, moderna i funkcionalna tribina koja će zadovoljavati sve kritetijume za odigravanje međunarodnih utakmica. U potribinskom prostoru naći će svlačionice, konferencijske sale, VIP saloni, medicinske prostorije i svi ostali neophodni sadržaji.

Predsjednik Savićević istakao je da će nova tribina u Nikšiću zadovoljavati sve uslove za odigravanje međunarodnih utakmica.

- Zadovoljan sam što danas potpisujemo ugovor o rekonstrukciji zapadne tribine Gradskog stadiona u Nikšiću. To je još jedan u nizu projekata koje realizujemo uz participaciju Vlade Crne Gore i lokalne samouprave, ovog puta Opštine Nikšić. Nadam se da ćemo početkom ljeta započeti radove na realizaciji ovog projekta, koji će biti od velikog značaja, ne samo za fudbal u Nikšiću, već i za Fudbalski savez i naše reprezentativne selekcije. Iskoristiću ovu priliku da naglasim da je Fudbalski savez u dosadašnjem periodu uradio dosta na poboljšanju uslova za treninge i odigravanje utakmica širom Crne Gore. Sada su na red došli uslovi za gledaoce i nastavićemo u narednom periodu da radimo na poboljšanju tog segmenta fudbalske infrastrukture u našoj zemlji, rekao je Savićević.

Predsjednik Opštine Veselin Grbović nakon potpisivanja ugovora izrazio je zadovoljstvo što će Nikšić dobiti novu zapadnu tribinu Gradskog stadiona, dok je direktor Uprave za javne radove Rešid Nurković podsjetio da je projekat u Nikšiću nastavak dobre saradnje FSCG i Vlade na planu unaprijeđenja fudbalske infrastrukture.