Remi mlade reprezentacije na gostovanju u Atini.

U-21 reprezentacija Crne Gore remizirala je rezultatom 1:1 sa selekcijom Grčke.

Izabranici Miodraga Vukotića bili su mnogo bolji rival u utakmici odigranoj u Atini, ali su bez pobjede ostali u trećem minutu sudijske nadoknade.

- Igrali smo protiv veoma kvalitetne ekipe i mogu da budem zadovoljan našom partijom. Zadovoljan sam zalaganjem i odnosom prema igri naših igrača, ali ostaje žal što nijesmo pobijedili jer bi to bila prava nagrada za sve ono što su pružili na ovoj utakmici. Ovaj primljeni gol u posljednjim trenucima utakmice treba da nam bude pouka da nam se takve stvari ne smiju dešavati u kvalifikacijama. Gledajući prethodni prijateljski meč sa Panatinaikosom i ovo okupljanje, moram biti zadovoljan jer igrači pokazuju da prihvataju obaveze i zahtjeve stručnog štaba, kazao je selektor Vukotić.

Prvi dio meča protekao je u priličnoj tvrdoj igri, u kojoj su ,,sokoli“ dva puta priprijetili golu domaćina.

Ipak, u nastavku su, osim dobre defanzive, bili aktivniji u napadu, pa su do vođstva stigli u 56. minutu. Marko Miličković je izveo korner, nakon kojeg se na pravom mjestu našao Ilija Vukotić i glavom zatresao mrežu Grčke.

,,Sokoli“ su nakon toga kontrolisali igru i čuvali prednost, a onda u 89. mogli da ovjere trijumf. Međutim, poslije asistencije Miličkovića, Alija Krnić nije uspio da golom završi situaciju u kojoj je bio sam ispred golmana Sterjakisa.

Na drugoj strani, Grci su u sudijskoj nadoknadi došli do jedine povoljne šanse, koju su i iskoristili da izbjegnu poraz. Nakon gužve u šesnaestercu Crne Gore, lopta je došla do Joanisa Latrudisa, koji je pogodio za konačnih 1:1.

  

Grčka - Crna Gora 1:1

 

Stadion Georgios Kamaras, Atina.

Strijelci
0:1 - Ilija Vukotić 56', 1:1 - Joanis Latrudis 90'+3'

Crna Gora: Balša Popović, Danilo Pešukić, Stefan Milić, Janik Filipović, Danilo Marković (od 70. Vladan Bubanja), Luka Malešević, Milutin Osmajlić (od 46. Marko Miličković), Ilija Vukotić, Meris Skenderović (od 46. Balša Sekulić), Lazar Vučićević (od 46. Alija Krnić), Nikola Krstović (od 84. Vladan Kordić).
Selektor: Miodrag Vukotić.

Grčka: Antonios Sterjakis, Dimitrios Nikolau, Konstantinos Dimitriu (od 46. Joanis Latrudis), Stefanos Evangelu, Konstantinos Apostolakos, Joanis Oikonomidis (od 46. Panajotis Lakas), Angelos Cingaras, Georgiju Janucos, Leonida Rosi, Anarojros Kabecis (od 65. Anastasios Duvikas), Maris Vrusi (od 75. Joanis Varkas).
Selektor: Antonios Nikopolidis.