Budućnost je u velikom derbiju crnogorskog fudbala potvrdila sjajnu formu i pobjedom sa ubjedljivih 4:2 ostala na vrhu tabele nakon 13. odigranih kola u T-Com prvoj crnogorskoj fudbalskoj ligi. U subotnjem dijelu programa Rudar je kod kuće savladao Sutjesku i pokazao da će biti žestok rival Podgoričanima u borbi za titulu. Na ostalim mečevima mnogo uspješniji su bili domaći timovi - Grbalj i Berane su upisali minimalne pobjede pred svojim navijačima, Lovćen je na Cetinju ponovo odlio aktuelnom šampionu. Pored Budućnosti, pobjedu u gostima upisao samo Petrovac koji je u dramatičnom finišu savladao "fenjeraša" Mornar.

Zeta - Budućnost 2:4
Sjajnu seriju pobjeda fudbalera Budućnosti nije uspjela da zaustavi ni Zeta - lider šampionata je na "Trešnjici" upisao osmu uzastopnu pobjedu, popravio nacionalni rekord u ovoj kategoriji i vratio se na čelo tabele na kojem je, nakon subotnjih utakmica, zasjeo Rudar. 
Na "Trešnjici" je viđena veoma dramatična i borbena fudbalska predstava, a loš teren uslovio je oba tima na igru dugim loptama. U ovom stilu boje su se snašli gosti koji su naročito opasni bili iz prekida. Budućnost je povela u 20. minutu preko Bećiraja koji je, uz pomoć živog zida, prevario golmana Ivanovića. Zeta je odgovorila nepunih sto sekundi kasnije, kada je Knežević iskoristio veliku grešku golmana Radulovića da poravna rezultat. Crnogorski reprezentativac Nikola Vukčević je potom pokazao koliko je opasan nakon prekida pošto je sa dva gola, u 33. i 58. minutu, prelomio susret u korist svog tima.
Domaćin je uspio da smanji zaostatak preko Koraća, 15 minuta prije kraja utakmice, ali je to bilo sve što je tim iz Golubovaca uradio u završnici utakmice. Tačku na meč stavio je omladinski reprezentativac Crne Gore Vešović u sudijskoj nadoknadi, nakon odličnog solo-prodora.

Rudar - Sutjeska 3:1

Rudar je i protiv Sutjeske pokazao svoju snagu - Nikšićani su u Pljevljima poraženi sa glatkih 3:1, što je domaćinu bilo dovoljno da preuzmu vrh tabele od Budućnosti.
Pobjedu domaćina najavio je najbolji strijelac Pljevljaka Ranđelović u 12. minutu, da bi u 24. minutu Brnović udvostručio prednost svog tima. Gosti su uspjeli da uzvrate preko Đikanovića u 70. minutu, ali je Minić 15 minuta prije kraja utakmice ovjerio petu uzastopnu pobjedu svog tima i potopio sve nade protivnika da može do gola.
Sutjeska, koja ove sezone ne zna za pobjedu u gostima, nalazi se samo bod iznad opasne zone.

Lovćen - Mogren 0:0
Pravi derbi 13. kola nije donio golove, ali je pred praznim tribinama "Obilića poljane" i pored toga, viđena dinamična i uzbudljiva utakmica. Mogren je bio za nijansu bolji rival, a šansu utakmice propustio je već u sedmom minutu kada je Gluščević izborio penal, koji Radonjić nije iskoristio. Lovćen je svoju najbolju priliku propustio u 26. minutu kada je Perutović izašao sam pred Janjuševića, ali je dozvolio mladom golmanu da ga "hipnotiše".
Loši vremenski uslovi doveli su do pada tempa utakmice u drugom poluvremenu, pa do kraja utakmice nije bilo izrazitih prilika za pogodak.

Grbalj - Kom 1:0
Grbalj je zahvaljujući golu Simunovića u 33. minutu meča savladao Kom i upisao treći trijumf na posljednje četiri utakmice. Tako se Tim iz Radanovića popeo na peto mjesto prvenstvene trke i vratio u borbu za jedno od mjesta koja vode na evropsku scenu.
Kom je u problemima do guše - podgorički tim je na primorju doživio deveti uzastopni poraz, a od dna tabele ga dijeli samo jedan bod. Ono što još više treba da brine Zlatičane je podatak da od septembra nisu uspjeli da postignu ni jedan gol u prvenstvu.

Mornar - Petrovac 1:3
Derbi začelja donio je veliku borbu i uzbuđenja, a na kraju se radovao Petrovac koji je u Baru prekinuo niz od tri meča bez pobjede u šampionatu.
Gosti su poveli nakon tri minuta igre u drugom poluvremenu preko kapitena Dragićevića, ali je Mornar uzvratio preko Đalca samo deset minuta kasnije. U drugom poluvremenu domaćin je ostao bez isključenog Vujačića (dobio drugu žuti karton), što su Petrovčani uspjeli da iskoriste u samom finišu zahvaljujući gostima Baraća u 89. i 91. minutu.
Mornar, koji je od avgusta dobio samo jednu od deset prvenstvenih utakmica, ostao je na dnu tabele.

Berane - Dečić 1:0
Trećom pobjedom u posljednja četiri kola Berane je napravilo veliki skok na tabeli - tim kojem se predviđala žestoka borba za opstanak je nakon pobjede nad Dečićem izbio na šesto mjesto prvenstvene trke. Gol odluke protiv tima iz Tuzi postigao je Zejnilović u 23. minutu.
Dečić je na neslavan način zaokružio mini-turneju od tri uzastopna gostovanja tokom koje su bilježili samo poraze, pa ih sada od opasne zone dijeli samo jedan bod.

Rezultati

Grbalj - Kom 1:0
1:0 - Simunović 33'



Lovćen - Mogren 0:0




Mornar - Petrovac 1:3
0:1 - Dragićević 48'
1:1 - Đalac 58'
1:2 - Barać 89'
1:3 - Barać 90'
Rudar - Sutjeska 3:1
1:0 - Ranđelović 12'
2:0 - Brnović 24'
2:1 - Đikanović 70'
3:1 - Minić 85'


Berane - Dečić 1:0
1:0 - Zejnilović 23'





Zeta - Budućnost
0:1 - Bećiraj 20'
1:1 - Knežević 22'
1:2 - N.Vukčević 33'
1:3 - N.Vukčević 58'
2:3 - Korać 75'
2:4 - Vešović 90'