Selektor Ljubiša Tumbaković i vezista Nikola Vukčević govorili na današnjoj pres konferenciji.

Fudbaleri Crne Gore spremno dočekuju sjutrašnji meč protiv Engleske u drugom kolu grupe A kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

U Podgorici stiže kvalitetna ekipa, koja je igrala u polufinalu Svjetskog prvenstva prošle godine. To će biti samo motiv više za ekipu selektora Ljubiše Tumbakovića.

- Ovdje su motivi u drugom pravcu, želimo da se suprotstavimo na realan način, znajući i jačinu rivala. Svi oni su u takmičarskom ritmu, igraju stalno, za razliku od nekih naših igrača. Ali fudbal je igra, može da se dogodi i loš dan, slab trenutak..., rekao je Tumbaković na današnjoj konferenciji za novinare.

,,Gordi Albion“ u prethodna dva navrata, 2011. i 2013. godine, nije uspio da savlada Crnu Goru u Podgorici.

- Engleska dolazi sa autoritetom, svojim statusom i kao fudbalska nacija i kao država. Kada su pomalo izgubili autoritet prethodnih godina, uradili su mnogo na Mundijalu, pa u Ligi nacija. Sada imaju ozbiljan autoritet, prepoznatljivost u sistemu, igri... Naravno da će im dodatni motiv biti to nas nijesu pobijedili dva puta, smatra selektor.

Riječi hvale za sjutrašnjeg protivnika ima i Nikola Vukčević.

- Još nijesam igrao protiv reprezentacije kakva je Engleska. Ovo je vjerovatno najbolja ekipa koja je dolazila kod nas, bar od kad sam ja u reprezentaciji. Igraju na visokom nivou, a mladi su. Vjerujemo, naravno, da možemo da ostvarimo pozitivan rezultat, ali ne prijetimo im, rekao je vezista španskog Levantea.

Remi sa Bugarskom u prvom kolu donekle je poremetio ,,sokole“ zbog lošeg suđenja.

- Možda smo se i emotivno ispraznili poslije te utakmice, nakon što smo izgubili dva boda na ovakav način. Međutim, moramo da gledamo u budućnost, čeka nas bitna utakmica, u kojoj možemo mnogo da dobijemo, a nemamo ništa da izgubimo, poručio je Vukčević.

Utakmica između Crne Gore i Engleske igra se sjutra od 20:45 časova na Gradskom stadionu u Podgorici. Glavni sudija meča biće Bjelorus Aleksej Kulbakov.

Kompletnu pres koferenciju možete pogledati u priloženom videu.