,,Hrabri sokoli“ sjutra putuju u Bugarsku.

Fudbaleri Crne Gore odradili su večeras posljednji trening uoči sjutrašnjeg putovanja u Bugarsku, gdje u petak od 18 časova po našem vremenu igraju prvi meč u novom ciklusu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Prethodnih dana ,,sokoli“ su vrijedno trenirali u Podgorici, pokušavajući da dostignu što viši nivo forme za naredne izazove. Jedan od onih koji je na okupljanje stigao u veoma dobroj formi je napadač Fatos Bećiraj, koji priželjkuje dobar rezultat u Sofiji.

- Uvijek smo svi spremni kada dolazimo da igramo za reprezentaciju. U dobroj sam formi, dao sam nekoliko golova u Izraelu i spreman sam da te igre ponovim u reprezentaciji. Nadam se da će biti tako, daću sve od sebe. Ali, da li ću dati gol ili ne, to nije najvažnije. Ne opterećujem se, ko god da počne utakmicu i zatrese mežu manje je važno, bitno je da ostvarimo cilj, rekao je Bećiraj u razgovoru sa novinarima uoči treninga.

Napadač Makabija iz Netanje cijeni kvalitete reprezentacije Bugarske.

- Sigurno su težak protivnik, čvrsta su ekipa. Gledali smo ih, to je kompaktna ekipa, sa nekoliko dobrih pojedinaca. Naš stručni štab će pripremiti meč na najbolji način, a mi to moramo da realizujemo, dodao je Bećiraj.

Aleksandar Janković, asistent u stručnom štabu selektora Ljubiše Tumbakovića, upoznao je kroz skauting u prethodnom periodu narednog protivnika ,,sokola“.

- Bugarska je reprezentacija slična nama, to je taj nivo, i ima nekoliko igrača koji odskaču kvalitetom. Ima Popova na lijevoj strani, drugog Popova u sredini, ali ima i nekoliko igrača na koje još moramo da obratimo pažnju. Protivnik je po mjeri, nadam se da ćemo dobro otvoriti takmičenje i da ćemo u ovim kvalifikacijama izbaciti jednog, dvojicu ili više igrača koji će biti garant kvaliteta crnogorskog fudbala u narednom periodu, smatra Janković.

Prokomentarisao je i zdravstveno stanje Stefana Savića.

- Iskreno se nadamo da će zaigrati protiv Engleske. Sve u oporavku od povrede ide kako treba i vjerujemo da će biti na terenu u ponedjeljak. Kako sada stvari stoje, Savić neće igrati protiv Bugarske, otkrio je Janković i dodao.

- Problemi oko sastava su uvijek tu, više nijesu novost. Postali su standard na okupljanjima. Sada nas više brine minutaža igrača u klubovima nego povrede.

Crnogorska ekspedicija sjutra ujutro putuje za Sofiju. Trening na stadionu ,,Vasil Levski“ zakazan je za 19 časova po lokalnom vremenu, pola sata ranije održaće se konferencija za novinare.