Fudbaleri Crne Gore nastavili pripreme za start kvalifikacija za EP.

,,Hrabri sokoli“ odradili su večeras drugi trening na pripremama za mečeve sa Bugarskom i Engleskom.

Brojno stanje bilo je znatno bolje od okupljanja, pa je selektor Ljubiša Tumbaković na treningu imao 24 igrača. Svi oni jedva čekaju petak i duel sa Bugarskom u Sofiji, kojim otvaraju novi ciklus kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

- Ulazimo u još jedno takmičenje sa velikim ambicijama. Prva utakmica je uvijek i posebno interesantna, uostalom kao i svaka koja otvara neko takmičenje. Jer, sve ekipe na početku imaju veliki motiv i planove, pa i Bugarska, koja svoje ambicije bazira na rezultatima Ligi nacija, gdje je u jednom dijelu imala sjajan rezultat, rekao je Tumbaković na brifingu sa novinarima uoči početka treninga.

Stručni štab reprezentacije dobro je skenirao narednog protivnika.

- Napravili su tim koji želi da se takmiči, disciplinovan i profesionalan. Očekujem veliku borbu u Sofiji i očekujem da pariramo rivalu na pravi način. Bugarska pokazuje kompaktnost, bez posebno kvalitetnih pojedinaca, mada imaju dvojicu ili trojicu koji su stvarno dobri, koji igraju u kvalitetnim evropskim ligama, objasnio je selektor.

Prokomentarisao je i Englesku, koja stiže u Podgoricu 25. marta.

- Englesku smo ostavili za poslije Bugarske, ali imamo potpuno jasnu sliku o njima, odradili smo skauting i sve to imamo na papiru. To je tim koji je napravio veliki rezultatski napredak i to sa igračima koji su mladi, a koji istovremeno igraju bitnu ulogu u velikim klubovima. Gledajući kvalitet, sigurno su veliki favoriti u grupi, ali uvijek su se dešavala iznenađenja, poručio je selektor ,,hrabrih sokola“.

Tumbaković se ponovo suočava sa kadrovskim problemima.

- Ti problemi su nam postali normalni kada se okupljamo. Jovetić već duži period ne igra pa smo ovo na neki način i očekivali, dok nas je iznenadila povreda Savića. On je došao, pokušaće da se uključi u proces treninga. Sve zavisi kako teče oporavak. Klub i on su preduzeli sve mjere, a mi ćemo rehalibitaciju nastaviti ovdje. Tako da ćemo vidjeti, ima nekoliko dana do utakmice, kazao je Tumbaković.

Sjutrašnji trening ,,sokoli“ će ponovo odraditi na glavnom terenu Trening kampa FSCG, takođe od 18 časova. Pola sata ranije održaće se brifing sa predstavnicima medija.

Kompletan današnji brifing pogledajte u priloženom videu.