Selektor Ljubiša Tumbaković imao devet igrača na prvom treningu.

Fudbaleri Crne Gore odradili su večeras prvi trening u okviru priprema za duele sa Bugarskom i Engleskom na startu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Selektor Ljubiša Tumbaković imao je devet igrača na raspolaganju na prvom treningu - Danijela Petkovića, Nikolu Vukčevića, Stefana Mugošu, Luku Đorđevića, Vladimira Jovovića, Stefana Lončara, Aleksandra Šćekića, Rista Radunovića i Nebojšu Kosovića.

Pola sata uoči treninga, sa predstavnicima medija razgovarao je Danijel Petković.

- Pred nama su dvije teške utakmice. Težak je i raspored, igramo dvije utakmice u kratkom periodu, a pogotovo je teška ona sa Engleskom. Ali, igrali smo dosta takvih utakmica kroz prethodne cikluse, tako da svi momci su navikli na taj ritam i mislim da ćemo se snaći. Pozvani smo tu da predstavimo reprezentaciju na najbolji mogući način. Sigurno je da svaki momak ulazi u svaki meč da pruži svoj maksimum, istakao je golman francuskog Lorijena.

Petković je izgubio mjesto startera na golu Lorijena, ali to neće uticati na njegovu formu.

- Prvi put mi se dešava da ne branim duži period, to traje tri - četiri mjeseca i malo mi je čudno sve to. Ali, što se tiče mene i mojih treninga, osjećam se odlično. Nijesam previše zabrinut što se tiče forme, daću sve od sebe da se nametnem kroz ove dvije utakmice. Naravno, što selektor odluči, tako će i biti, dodao je Petković.

I uoči starta novog ciklusa ,,hrabri sokoli“ se susrijeću sa određenim kadrovskim problemima.

- Priželjkivao sam da na početku kvalifikacija svi budemo u dobroj formi, da smo svi na okupu. Nažalost, ne znam još da li će svi moći da igraju. Međutim, u prošlosti smo takođe imali velikih utakmica koje smo rješavali dobro, recimo kao prošlog puta sa Engleskom u Podgorici. Daćemo sve od sebe i očekivati najbolji rezultat, kazao je 26-godišnji čuvar mreže.

Petković se osvrnuo na Bugarsku, prvog rivala u ovim kvalifikacijama.

- Nijesmo još radili video analizu, pa ćemo kroz narednih par dana obratiti pažnju na njih. U Ligi nacija su ostavili utisak tvrde, organizovane ekipe, bez mnogo zvijezda. Tvrda su ekipa, tako da će na gostovanju kod njih biti teško, ali pripremićmo se najbolje što možemo, smatra Petković.

,,Sokoli“ će i sjutra trenirati na glavnom terenu Trening kampa FSCG. Trening počinje u 18 časova, pola sata ranije biće održan brifing sa predstavnicima medija.