Derbi 24. kola Telekom 1.CFL završen je pobjedom Sutjeske nad OFK Titogradom rezultatom 1:0, čime su Nikšićani zadržali pet bodova viška ispred drugoplasirane Budućnosti.

Duel na Starom aerodromu riješen je u finišu prvog poluvremena, kada je Milutin Osmajić dobro reagovao u šesnaestercu protivnika nakon prekida sa desne strane. Do kraja meča nije bilo pogodaka, iako su obje ekipe stvorile dobre šanse za gol.

Novi trijumf upisala je Budućnost, u ovom kolu savladan je Petrovac - 3:0. Aleksandar Vujačić pogodio je u 27. minutu za vođstvo Podgoričana, da bi u nastavku Igor Ivanović u 56. i Dušan Stojiljković u 86. minutu ovjerili tri boda.

Treće mjesto na tabeli trenutno zauzima Zeta, koja je golom Nikole Krstovića na svom terenu pobijedila Grbalj - 1:0. Krstović je mrežu ekipe iz Radanovića zatresao u 78. minutu.

Prvu pobjedu u proljećnjem dijelu sezone upisao je Rudar, koji je na Trening kampu FSCG bio bolji od Lovćena rezultatom 2:1. Cetinjani su poveli u 55. minutu, međutim, već minut kasnije Rudar je izjednačio preko Eloma Kođa. Preokret je kompletiran u 71. minutu, kada je gol postigao Ivan Racković.

U duelu Iskre i Mornara nije bilo pobjednika - 1:1. Gosti su poveli golom Dejana Račića, izjednačio je Milan Đurišić.

Na čelu liste strijelaca i dalje je Stevan Milošević sa devet golova, po dva manje postigli su Nikola Krstović i Miloš Mijić.

Rezultati

OFK Titograd - Sutjeska 0:1
Osmajić 44’

Budućnost - Petrovac 3:0
Vujačić 27’, Igor Ivanović 56’, Stojiljković 86’

Zeta - Grbalj 1:0
Krstović 78’

Iskra - Mornar 1:1
Đurišić 41’ - Račić 26’

Rudar - Lovćen 2:1
Kođo 56’, Racković 71’ - Pejaković 56’