Ukupna investicija u danilovgradski stadion prelazi milion eura.

Predsjednik Fudbalskog saveza Crne Gore Dejan Savićević i generalni sekretar Momir Đurđevac razgovarali su danas sa predsjednicom Opštine Danilovgrad Zoricom Kovačević, nakon čega su obišli radove na stadionu FK Iskra.

Trenutno se privode kraju radovi na postavljanju reflektorskog osvjetljenja, a sve je spremno za početak izgradnje pomoćnog terena sa vještačkom podlogom. Fudbalski savez Crne Gore u cjelosti finansira postavljanje reflektora, dok će za pomoćni teren donirati dio sredstava.

- Obišli smo radove na izgradnji reflektora, koji bi trebalo da budu gotovi do kraja idućeg mjeseca. Očekujemo da početkom maja budu pušteni u rad. Fudbalski savez Crne Gore ušao je u veliki projekat izgradnje reflektora na stadionima u našoj državi, a prvi koji će u sklopu toga dobiti reflektorsko osvjetljenje su FK Iskra i OFK Titograd. Nadam se da će se u narednom periodu priključiti i ostali prvoligaški klubovi jer nam je cilj da stvorimo što bolju infrastrukturu. Do kraja godine očekujemo da će tri ili četiri kluba dobiti reflektore. Takođe, drago mi je što su u FK Iskra vidjeli potrebu izgradnje pomoćnog terena, jer su u prethodnom periodu treninge odrađivali na tuđim terenima. Fudbalski savez će za taj teren donirati sintetičku podlogu, golove, klupe i ostali mobilijar. Danas smo razgovarali o rekonstrukciji glavnog terena, jer je ovaj sada jedan od najslabijih kada je riječ o podlozi, vjerovatno zbog loše odrađene drenaže. Nadam se da ćemo naći termine za tu adaptaciju, za koju će Fudbalski savez donirati travnatu podlogu, istakao je predsjednik FSCG Dejan Savićević.

Predsjednica Opštine Danilovgrad Zorica Kovačević zahvalila se Fudbalskom savezu na podršci kada je riječ o izgradnji infrastrukture.

- Danas smo imali priliku da sa predsjednikom Fudbalskog saveza Crne Gore Dejanom Savićevićem i generalnim sekretarom Momirom Đurđevcem razgovaramo o investicijama koje su vezane za naš grad, prije svega kada je riječ o izgradnji reflektora i pomoćnog terena FK Iskra. Od izvođača radova dobili smo informaciju da će radovi na reflektorima biti gotovi do sredine aprila. Počinju i radovi na pomoćnom terenu, Opština Danilovgrad je kupila plac pored stadiona, dok smo sa kompanijom ,,Bemax“ potpisali ugovor o donaciji, tako da će oni izvoditi zemljane radove. FSCG će finansirati postavljanje podloge. Sve zajedno, investicija u naš stadion iznosi oko milion eura. Želim da zahvalim gospodinu Savićeviću na velikoj podršci i pomoći koju je dao FK Iskra, pogotovo u godini kada ovaj klub slavi 100 godina postojanja, rekla je gospođa Kovačević.