Odigrani mečevi 21. kola Telekom 1.CFL

Fudbaleri Budućnosti savladali su u derbiju 21. kola Telekom 1.CFL Titograd sa 2:1 i tako se sa gradskim rivalom izjednačili na drugom mjestu tabele.

Budućnost je na Starom aerodromu rano došla do vođstva od 2:0, golovima Luke Mirkovića u 3. i Miloša Mijića u 7. minutu. Tu prednost gosti su održavali do 47. minuta, kada je Mamadu Mendi postigao jedini gol za Titograd, čime je postavio konačan rezultat.

Sutjeska je na svom terenu gubila u duelu sa Petrovcem, ali je ipak došla do sva tri boda - 2:1. Goste je u vođstvo doveo Šo Jamamoto u 27. minutu, međutim, ubrzo su Nikšićani izjednačili, zahvaljujući Stefanu Cicmilu. U nastavku su kompletirali preokret, nakon pogotka Boža Markovića iz jedanaesterca u 75. minutu.

Do trijumfa je stigla i Iskra na gostovanju Zeti - 2:0. Oba gola viđena su u drugom poluvremenu, prvo je Vladislav Rogošić bio precizan sa bijele tačke u 69. minutu, da bi u 78. Darko Nikač potvrdio pobjedu svoje ekipe.

U duelima Grblja i Rudara, odnosno Mornara i Lovćena nije bilo pobjednika. Rudar je u Radanovićima vodio golom Eloma Kođa u 10. minutu, dok je remi svojoj ekipi donio Miloš Džugurdić desetak minuta kasnije. U duelu Mornara i Lovćena, odigranom na Trening kampu FSCG, nije bilo golova.

Rezultati

Sutjeska - Petrovac 2:1
Cicmil 28’, Marković (p) 75’ - Jamamoto 27’

OFK Titograd - Budućnost 1:2
Mendi 47’ - Mirković 3’, Mijić 7’

Zeta - Iskra 0:2
Rogošić (p) 69’, Nikač 78’

Grbalj - Rudar 1:1
Džugurdić 21’ - Kođo 10’

Mornar - Lovćen 0:0