Aleksandar Čeferin i tokom naredne četiri godine predsjednik Evropske fudbalske asocijacije... 

Na danas održanom Kongresu u Rimu aktuelni predsjednik UEFA-e Aleksandar Čeferin dobio je podršku delegata i priliku da tokom naredne četiri godine vodi Evropsku fudbalsku federaciju.

Čeferin, koji je bio jedini kandidat za predsjednika UEFA-e, nakon izbora je istakao da će jedinstvo, nada, poštovanje i solidarnost biti ključni elementi UEFA-ine strategije, misije i aktivnosti tokom njegovog četvorogodišnjeg predsjedavanja organizacijom.  

- Hvala vam što ste mi još jednom ukazali povjerenje, čime sam ujedno počastvovan i dirnut. Najopasnije što može da nam se desi jeste da se zadovoljimo dosadašnjim uspjesima i uljuljkamo u trenutnoj situaciji. Naša pozicija jeste prilično zavidna, ali to nije dovoljno. U svijetu konstantnih i sve bržih promjena, vremenom koje nikada brže nije prolazilo i novim izazovima na dnevnom niovu, moraćemo da uradimo mnogo više od prostog prilagođavanja. Moraćemo da razmišljamo unaprijed i preduzmemo veće korake u razvoju. Ne smijemo dozvoliti da skorašnji kratkoročni uspjeh sakrije kompleksne izazove koji se nalaze ispred nas. Možemo obećati da ćemo tokom narednog perioda raditi na očuvanju jedinstva evropskog fudbala, na očuvanju njegovog uvažavanja i nastavićemo da demonstriramo solidarnost i donosimo nadu, rekao je predjesnik UEFA.

Funkciju predjsednika UEFA-e Čeferin obavlja od 14. septembra 2016. godine kada je na vanrednom Kongresu u Atini izabran za naslednika Mišela Platinija.