Omladinska futsal reprezentacija Crne Gore poražena je od Andore sa 2:1 u prvom kolu grupe A preliminarne runde kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

U debitantskom nastupu na zvaničnim turnirima, izabranici Zorana Žarića nijesu imali sreće da dođu bar do remija, budući da su propustili nekoliko odličnih šansi za gol. Uz to, tri primljena gola rezultat su neopreznosti u fazi odbrane.

Andora je golovima Uga Rodrigeza i Đordija Masane imala vođstvo od 2:0 poslije nepunih 19 minuta igre, da bi Crna Gora do izjednačenja došla preko Marka Vukovića i Jovice Gačevića, koji su mrežu protivnika tresli u 23. minutu. Međutim, nepunh tri minuta prije kraja meča, Adria Blat je donio trijumf svojoj ekipi.

Bilo je i propuštenih prilika, u prvom dijelu Draško Drašković je dva puta bio u odličnoj poziciji, dok u nastavku dobre šanse nijesu iskoristili Luka Mijović, Srđan Petrušić i Jovica Gačević.

- Utakmicu smo izgubili samo zato što nijesmo imali dovoljno koncentracije, pa smo pravili greške iz kojih smo primali golove. Uspjeli smo da se vratimo nakon dva primljena gola, ali nijesmo uspjeli da zadržimo neriješen rezultat, što smo po prikazanom i zaslužili. Nadam se da ćemo na sljedećem meču ostvariti bolji rezultat, kazao je selektor Žarić.

U drugom kolu grupe A, koje je na programu sjutra, Crna Gora se od 14:30 časova sastaje sa Grčkom. 

 

Crna Gora - Andora 2:3

 

Jonava arena, Jonava.

Sudije: Hristos Hristou (Kipar), Vladan Radulović (Srbija), Valentin Kuplea (Vels).

Strijelci
0:1 - Ugo Rodrigez 11’, 0:2 - Đordi Masana 18’, 1:2 - Marko Vuković 23’, 2:2 - Jovica Gačević 23’, 2:3 - Adria Blat 38’

Crna Gora: Boran Dizdarević, Marko Vuković, Marko Nedić, Luka Mijović, Jovica Gačević. Igrali su još: Dejan Sekulić, Srđan Petrušić, Andin Đeka, Nermin Sumović, Dragan Radulović, Dragiša Jocović, Draško Drašković.
Selektor: Zoran Žarić.

Andora: Maksim Pons Valjes, Đordi Masana, Đosep Segura, Ugo Rodrigez, Rođer De La Roza. Igrali su još: Teo Gutjerez, Džoel Valverdu, Pol Estani, Adria Blat, Ugo Albino, Albert Trulja, Adria Gvirao.
Selektor: Ksavijer De La Roza.