Sudijska komisija Fudbalskog saveza Crne Gore analizirala je suđenje na utakmicama 12. kola T-Com prve crnogorske fudbalske lige i utakmicama 12. kola Druge lige Crne Gore.


Komisija je našla za shodno da komentariše samo suđenje, odnosno dvije situacije na utakmici T-Com 1.CFL FK "Mogren" - FK "Grbalj".


FK "Mogren" - FK "Grbalj"

U 36. minutu igrač odbrane domaćeg tima ne pravi prekršaj kada uklizava van svog šesnaesterca da bi spriječio napredovanje napadača gostiju sa loptom ka golu. Do prekršaja dolazi u narednom momentu, u šesnaestercu domaćina produženom radnjom, kada navedeni odbrambeni igrač "nosi" napadača gostiju, a nije u mogućnosti da igra loptom.

Na osnovu snimka komisija je ubjeđenja da je drugi pogodak FK "Grbalj" postignut iz regularne pozicije u 39. minutu. Napadača gostiju "drži" u regularnoj poziciji igrač odbrane sa brojem tri koji je u trenutku upućivanja lopte ka napadaču bio pretposljednji igrač odbrane domaćih, tj. bio bliži poprečnoj liniji gola od napadača gostiju.

Na osnovu navedenog, Komisija je zaključila da su sudija Novović i prvi pomoćnik Dević donijeli ispravne odluke u navedenim minutima utakmice.