Na sjednici Disciplinske komisije Fudbalskog saveza Crne Gore, održanoj 19.12.2018. godine, razmatrana je situacija vezana za postupanje po konačnim odlukama Arbitražnog suda FSCG i drugih nadležnih organa FSCG.

Na sjednici je donijeta odluka da se određeni broj klubova zbog neizvršavanja obaveza suspenduje iz svih takmičenja kojima rukovodi FSCG i izrekne mjera zabrane registracije (transfera) novih igrača, koja će biti ukinuta odmah po izvršenju svih finansijskih obaveza od strane kluba i dostavljanja adekvatnog dokaza.

Klubovi Telekom 1. CFL i Druge fudbalske lige Crne Gore koji su suspendovani iz svih takmičenja kojima rukovodi FSCG i kojima je izrečena zabrana registracije (transfera) novih igrača su:

- FK ,,Lovćen“ zbog neizvršavanja odluke Arbitražnog suda FSCG br. 13/18 od 27.09.2018. godine.

- FK ,,Otrant-Olympic“ zbog neizvršavanja odluke Arbitražnog suda FSCG br. 8/18 od 27.09.2018. godine.

Shodno članu 143 stav 2 Disciplinskog pravilnika FSCG, FK „Lovćen“ i FK  „Otrant-Olympic“ zabranjuje se registracija (transfer) igrača u trajanju od tri mjeseca. Disciplinska mjera zabrana registracija (transfer) igrača ne odnosi se na mogućnost transferisanja igrača FK „Lovćen“ i FK „Otrant-Olympic“ u druge klubove i na prvu registraciju igrača.

Disciplinska komisija FSCG
Predsjednik,
Rajko Radulović