Mlađa omladinska selekcija poražena u drugom kolu turnira u Hrvatskoj.

U-18 reprezentacija Crne Gore poražena je od Turske rezultatom 3:0 u drugom kolu prijateljskog turnira koji se održava u Medulinu.

Za razliku od prvog meča i pobjede nad Hrvatskom, ekipa Milorada Pekovića nije prikazala nivo igre potreban za bolji rezultat protiv jakog protivnika.

- Bio je vidljiv umor kod naših igrača, a i uslovi za igru su bili loši, posebno se to odnosi na teren. Nijesmo na pravi način parirali Turskoj, što su oni znali da kazne i zasluženo pobijede. Sada je važno da se odmorimo i osvježimo, pa da na posljednjoj utakmici na turniru odigramo najbolje što znamo, rekao je selektor Peković.

Turska je povela već u 5. minutu, kada je Oguzhan Akgun iskoristio lošu reakciju odbrane ,,sokola“ i savladao golmana Petra Radulovića.

Novi gol viđen je u 55. minutu - u šesnaestercu Crne Gore lopta je u ruku pogodila štopera ,,sokola“ Mirka Milikića, pa je arbiter utakmice pokazao na bijelu tačku. Precizan je bio Atakan Gunduz.

Konačan rezultat postavio je Firat Gulu desetak minuta kasnije.

Najbolju priliku za Crnu Goru propustio je u 78. minutu Danilo Šofranac, koji je šutirao preko gola sa ivice šesnaesterca.

Posljednji meč na turniru u Hrvatskoj ,,sokoli“ će odigrati protiv Bosne i Hercegovine u subotu 15. decembra, sa početkom u 10 časova.

 

Crna Gora - Turska 0:3

Igralište Mutila, Medulin.

Sudija: Mateo Čalić (Hrvatska).

Strijelci
0:1 - Oguzhan Akgun 5’, 0:2 - Atakan Gunduz 55’(p), 0:3 - Firat Gulu 65’

Žuti kartoni
Atakan Gunduz - Turska

Crna Gora: Petar Radulović, Enis Ljamović (od 46. Mirko Milikić), Andrej Pupović, Andrija Krivokapić, Novak Vuković, Ivan Vukčević (od 68. Danilo Šofranac), Petar Vukčević, Ognjen Gašević (od 55. Matija Račić), Abdel Osmanović, Balša Dubljević (od 46. Milan Vukotić), Dženan Mucić (od 72. Luka Todorović).
Selektor: Milorad Peković.

Turska: Muhamet Tepe (od 55. Džanberk Jurdakul), Berek Akdemir (od 55. Enes Karakus), Ridvan Jilmaz (od 55. Kerem Kalafat), Atakan Gunduz (od 87. Isik Arslan), Kaja Erdogan, Oguzhan Akgun, Muhamet Arslantas (od 55. Oguzhan Koseoglu), Firat Gulu (od 85. Atalaj Jildirim), Fatih Tultak, Taha Tundž, Barisdžan Altunbas (od 55. Dogukan Efe).
Selektor: Ahmet Džejhan.