Budućnost je u Podgorici savladala ekipu Dečića sa 2:1, popravila sjajnu seriju na sedam uzastopnih pobjeda i sačuvala prvo mjesto na tabeli nakon 12. kola T-Com 1.CFL. Korak za Podgoričanima uspješno drži Rudar koji je u Petrovcu deklasirao aktuelnog osvajača Kupa Crne Gore sa 4:0, dok je aktuelni šampion Mogren pretrpio poraz u duelu sa Grbljem.

Mogren - Grbalj 0:2
Fudbaleri Mogrena nisu uspjeli da zadrže korak sa liderom šampionata, ekipom Budućnosti. Budvani su u 12. kolu poraženi u komšijskom derbiju od ekipe Grblja, rezultatom 2:0. Četa Saše Petrovića imala je više od igre tokom svih 90. minuta i zasluženo osvojila sva tri boda na Lugovima.

Najveće zasluge za pobjedu u komšijskom derbiju idu na račun Ivana Boškovića, koji je postigao oba gola za svoj tim. Napadač Grblja donio je prednost svom timu u 37. minutu pogotkom sa bijele tačke, da bi pet minuta kasnije iskoristio odlično dodavanje Vasića i po drugi put zatresao mrežu Janjuševića.

Budućnost - Dečić 2:1
Fudbaleri Budućnosti upisali su i sedmu uzastopnu pobjedu u prvenstvu i tako postavili novi rekord crnogorske lige u ovoj kategoriji. Podgoričani su pred svojim navijačima, teže nego što se očekivalo, savladali čvrstu ekipu Dečića i tako ostali na čelu T-Com 1.CFL.
Podgoričani su poveli u 25. minutu golom Ćetkovića, ali je ekipa iz Tuzi uspjela da uzvrati preko Edina Đokovića, šest minuta prije odlaska na odmor. Čovjek odluke, kao i mnogo puta do sada, bio je crnogorski reprezentativac Fatos Bećiraj, koji je u 69. minutu iskoristio asistenciju Đurišića (oba igrača ušla su u igru u drugom poluvremenu) i postigao gol za pobjedu.

Sutjeska - Berane 1:0
Sutjeska je prvi put ove sezone uspjela da poveže dvije pobjede - nakon trijumfa nad Dečićem u prošlom kolu, Nikšićani su pred svojom publikom bili bolji i od Berana.
Gol odluke stigao je u 22. minutu iz slobodnog udarca, a strijelac je bio Marko Dževerdanović.

Kom - Mornar 0:2
I dok Budućnost ređa pobjede, njihov gradski rival Kom nastavlja seriju neuspjeha - poraz kod kuće od "fenjeraša" Mornara bio je osmi uzastopni koji je ekipa sa Zlatice upisala od početka septembra.
Podgoričanima je presudio Miloš Đalac koji je sa dva gola, u 10. i 28. minutu, donio svom timu drugu pobjedu u sezoni, tek prvu od 22. avgusta i trijumfa nad Sutjeskom.

Zeta - Lovćen 2:1
Najprijatnije iznenađenje dosadašnjeg dijela šampionata, ekipa Lovćena doživjela je i treći uzastopni poraz u šampionatu. Cetinjani su morali da polože oružje na "Trešnjici" protiv odlične ekipe Zete.
Domaćin je poveo u 35. minutu preko Koraća, koji je bio precizan sa bijele tačke, da bi isti igrač u 53. minutu riješio sve dileme o pobjedniku utakmice. Napadač Zete je šest minuta kasnije promašio penal kojim bi kompletirao het-trik, da bi počasni gol za Cetinjane stigao u sudijskoj nadoknadi kada je pogodio Popović.

Petrovac - Rudar 0:4
Rudar je još jednom pokazao da ima kvalitet da se do samog kraja bori za titulu prvaka Crne Gore. Pljevljaci su na teškom gostovanju u Petrovcu napravili pravu demonstraciju moći i do nogu potpukli aktuelnog osvajača Kupa Crne Gore.
Pobjedu gostiju najavio je Zec u petom minutu, da bi se do poluvremena u listu strijelaca upisao i Sekulić. Priliku da se upiše nije propustio ni najbolji strijelac Rudara Ranđelović, koji je pogodio u 62.minutu, da bi tačku na utakmicu svojim drugim golom stavio Zec dva minuta kasnije.

Rezultati

Mogren - Grbalj 0:2
0:1 - I. Bošković 37' (p)
0:2 - I. Bošković 42'


Subota
Budućnost – Dečić 2:1
1:0 - Ćetković 25'
1:1 - E.Đoković 39'
2:1 - Bećiraj 69'

Sutjeska - Berane 1:0
1:0 - Dževerdanović 22'

Kom - Mornar 0:2
0:1 - Đalac 10'
0:2 - Đalac 38'

Zeta – Lovćen 2:1
1:0 - Korać 35' (p)
2:0 - Korać 53'
2:1 - Popović 90'

Petrovac - Rudar 0:4
0:1 - Zec 5'
0:2 - Sekulić 25'
0:3 - Ranđelović 62'
0:4- Zec 64'