„Hrabi sokoli“ u grupi A kvalifikacija za EURO 2020. godine…

Na danas održanom žrijebu kvalifikacionih grupa za plasman na Evropsko prvenstvo 2020. godine reprezentacija Crne Gore je za protivnike dobila nacionalne timove Engleske, Češke, Bugarske i Kosova.

Selektor našeg nacionalnog tima Ljubiša Tumbaković neposredno nakon žrijeba komentarisao je grupu u kojoj će nastupati „sokoli“ i ocijenio je kao vrlo interesantu.

- Krajnje interesantna grupa sa izuzetkom selekcije Engleske koja je apsolutni favorit. Sve ostale reprezentacije u grupi će tražiti šansu. Moj prvi utisak nakon žrijeba je da vidimo šansu u ovoj grupi. Sam teren će pokazati koliko sam u pravu ali prvi detalji izgledaju interesantno. Mi ćemo pokušati da se mobiilšemo, da napravimo korak naprijed kad je u pitanju stabilizacija ekipe. Nadam se da problemi koje smo imali u Ligi nacija neće biti prisutni i da ćemo sve utakmice u kvalifikacijama odigrati kompletni, rekao je selektor Tumbaković.

 

Utakmice kvalifikacija za Evropsko prvenstvo koje će se 2020. godine održati u 12 gradova širom Starog kontinenta igraće se u martu, junu, septembru, oktobru i novembru naredne godine.

Plasman na završni turnir izboriće dvije prvoplasirane ekipe iz deset kvalifikacionih grupa, dok će preostala četiri mjesta pripasti učesnicima baraža u kojem igraju pobjednici grupa Lige nacija.