Pionirska reprezentacija Crne Gore poražena je rezultatom 3:0 od vršnjaka iz Albanije u prvom od dva prijateljska meča ovih selekcija.

,,Sokolićima“ je pod vođstvom selektora Gorana Perišića ovo prvi poraz, a posljedica je nekoliko grešaka koje su napravili njegovi igrači.

Na utakmici igranoj u Skadru, domaćin je do prednosti došao već u prvom minutu, kada je Melsi Čereni iskoristio nepažnju odbrane ,,sokolića“ i zatresao mrežu Crne Gore.

Nakon toga, Perišićev tim je probao da vrati egal, ali nije bilo konkretnijeg učinka. U nastavku je viđena ofanzivnija igra Crne Gore, međutim, Albanija je ta koja je pogađala u metu. Prvo je u 38. minutu precizan bio Erald Maksuti, dok je u 51. konačnih 3:0 postavio Arseld Halilaj.

- Primili smo gol nakon naše greške u 20. sekundi utakmice i to nas je ,,presjeklo“. Probali smo da se vratimo, u drugom poluvremenu krenuli ofanzivnije, ali smo time i ostavili dosta prostora protivniku. Oni su to znali da iskoriste, a i kaznili su još dvije naše greške, kazao je selektor Perišić.

Crna Gora i Albanija igraće drugi meč u subotu 24. novembra, na Trening kampu FSCG od 11 časova.

 

Albanija - Crna Gora 3:0

Stadion ,,Ljoro Borići“, Skadar.

Sudija: Ditmar Grimči.

Strijelci
1:0 - Melsi Čereni 1', 2:0 - Erald Maksuti 38', 3:0 - Arseld Halilaj 51'

Albanija: Enis Ujkaj (od 65. Tomas Kiri), Dejvi Kreka, Ador Žuži (od 65. Aron Đerđi), Romeo Abazaj (od 36. Armand Musaj), Mateo Cipi, Danilo Barjaktari (od 65. Brajan Begotaraj), Đerđi Kote, Raul Rahimi, Erald Maksuti, Rok Toma (od 36. Arseld Halilaj), Melsi Čereni.
Selektor: Ećerem Memušaj.

Crna Gora: Andrej Krivokapić, Luka Živković, Đorđije Pešukić, Aleksa Ćetković (od 55. Maksim Milosavljević), Damjan Dakić, Đorđije Tripunović (od 36. Bojan Pavićević), Mitar Globarević, Bogdan Veljić (od 47. Petar Aničić), Balša Medenica, Nemanja Carević (od 55. Vasilije Šapurić), Dragoljub Radoman (od 36. Tomo Šoć).
Selektor: Goran Perišić.