,,Hrabri sokoli“ sjutra veče završavaju nastup u premijernom izdanju Lige nacija.

Selektor Crne Gore Ljubiša Tumbaković i defanzivac Adam Marušić očekuju težak meč protiv Rumunije, posljednji u ovom izdanju Lige nacija.

,,Sokoli“ će ugostiti ekipu sa kojom će se boriti za drugo mjestu u grupi 4 Lige C.

- Svaka utakmica, pa i ova, ima određeno psihološko opterećenje, samim tim što svaka utakmica ima neki svoj cilj. Došli smo u situaciju da sjutrašnja ima status odlučujuće, ali to je normalno u sportu. Samo je pitanje kako ćemo da se snađemo. Trudićemo se da držimo koncentraciju, što nijesmo imali u određenom dijelu meča protiv Srbije u Beogradu. To je tranzicija, koja traje i koja će trajati, a zavisi i od igrača koji su u tom trenutku na terenu. Ovaj tim će da raste, to sam siguran, rekao je Tumbaković na današnjoj konferenciji za medije u Kući fudbala.

Uprkos porazu u Beogradu, Crna Gora je u dobrom dijelu meča igrala na visokom nivou.

- Želimo da odigramo dobru utakmicu, da se borimo i to je naš primarni zadatak, da se suprotstavimo Rumuniji na najbolji mogući naćin i da nađemo neku satisfakciju za nešto što smo propustili protiv Srbije, smatra selektor, koji je uvjeren da rezultat na prethodnoj utakmici neće ostaviti negativan trag na ekipi.

- Kao što ne možeš mnogo da slaviš kad pobijediš, jer slijede novi izazovi, tako i kad izgubiš ne možeš da tuguješ sedam dana. Tako je to u sportu. Već sjutra nas čeka nova utakmica. Vratili smo se u normalni trening, pripremu...

Tumbaković se osvrnuo na prethodne mečeve sa Rumunijom, u kojima su ,,sokoli“ jednom pobijedili u Podgorici, a dva puta remizirali na gostovanjima u Klužu i Ploeštiju.

- Svaka utakmica sa Rumunijom je bila na neki način specifična. Prvu, u kvalifikacijama za SP 2018, odigrali smo korektno, bila je naša prva zajednička. Druga u Podgorici je bila najbolja do sada, vidjeli ste tada ekipa nije dala šansu Rumuniji. Tada smo pokazali karakter, ekipa je bila sjajna i u napadu i u odbrani, a opet smo dobili 1:0. U prethodnoj smo bili oslabljeni, a željeli smo pobjedu, zadovoljili se remijem. Sada moramo da pobijedimo, takvi su zahtjevi. Uvijek idemo na pobjedu, a postavka će biti daleko ofanzivnija nego do sada, poručio je Tumbaković.

Adam Marušić je na pres konferenciji prokomentarisao duel sa Srbijom u Beogradu.

- Ostaje žal za boljim rezultatom. U Beogradu smo odigrali dva različita poluvremena, u prvom je Srbija imala šanse i inicijativu, u drugom smo pokazali da smo kvalitetna ekipa i da možemo da igramo sa svima. Zbog toga ostaje žal što nije bilo makar neriješeno, rekao je defanzivac rimskog Lacija.

To što ovaj meč nosi određeni rezultatski značaj neće sputati ,,hrabre sokole“.

- Ova utakmica dosta toga odlučuje i samim tim mali pritisak postoji. Ali, ako budemo igrali kako umijemo i kao što smo pokazali da možemo, ako budemo pravi, mislim da neće biti problema. Pripremili smo se dobro za sjutra. Treba od starta da uđemo jako u utakmicu, da koncentracija bude svih 90 minuta jer samo tako možemo doći do željenog cilja, kazao je Marušić, koji se nada podršci navijača sjutra veče na Gradskom stadionu u Podgorici.

- Najviše volima kad igramo kod kuće, pred našim navijačima koji su nam od velike pomoći i nadamo se da će i sjutra doći u velikom broju da nas podrže protiv Rumunije.

,,Sokoli“ će trenirati večeras od 18 časova na Kampu FSCG. Meč sa Rumunijom igra se sjutra veče od 20:45 časova.