Omladinska selekcija završila nastup u kvalifikacijama za EP.

U-19 reprezentacija Crne Gore porazom od 2:0 u meču sa Rusijom završila je nastup u grupi 11 preliminarne runde kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Ekipi Milorada Pekovića za plasman u elitnu rundu bio je potreban trijumf, tako da je na kraju osvojila četvrto mjesto u grupi, iza Rusije, Kipra i Letonije.

- Bila nam je potrebna pobjeda protiv Rusije, ali je to bilo izuzetno teško ostvariti protiv tako jake ekipe, najjače u našoj grupi. U meč smo ušli sa željom da pobijedmo, ali smo rano primili gol iz prekida i to nas je poremetilo. U nastavku smo bili još ofanzivniji, stvorili smo nekoliko poluprilika, međutim, protivnik nas je kaznio još jednim golom iz kontre. Mi smo svoje najveće šanse propustili u mečevima protiv Kipra i Letonije, tako da je bilo teško vaditi se protiv Rusije, istakao je selektor Peković.

Rusi su poveli golom u 13. minutu, kada je Nail Umjarov postigao lijep gol iz slobodnog udarca.

Nakon toga su Marko Rakonjac, Anto Babić i Ivan Vukčević pokušali da zatresu mrežu protivnika, da bi u 75. meč bio odlučen. Konačnih 2:0 postavio je Vitali Žironkin.

 

Crna Gora - Rusija 0:2

Stadion ,,Pafiakos“, Pafos.

Sudija: Ola Hober Nilsen (Norveška).

Strijelci
0:1 - Nail Umjarov 13', 0:2 - Vitali Žironkin 75'

Žuti kartoni
Aleksandar Vlahović, Bojan Roganović, Danilo Pešukić, Sergej Grubač, Ivan Vukčević - Crna Gora
Rustam Halnazarov, Svjatoslav Ces - Rusija

Crna Gora: Balša Popović, Aleksandar Vlahović, Bojan Roganović, Anto Babić, Danilo Pešukić, Srđan Krstović (od 78. Ivan Vukčević), Marko Rakonjac (od 78. Zaim Divanović), Petar Pavlićević (od 46. Miloš Brnović), Petar Vukčević (od 46. Nikola Stanišić), Aleksa Latković (od 56. Sergej Grubač), Mirko Milikić.
Selektor: Milorad Peković.

Rusija: Anton Šitov, Ilja Martinov, Aleksandr Mihailov, Vladimir Moskvićev, Rustam Halnazarov (od 57. Vitali Žironkin), Nail Umjarov, Gamid Agalarov (od 56. Danila Prošliakov), Mihail Ignatov (od 72. Danil Prucev), Vladislav Karapuzov, Svjatoslav Ces, Danila Janov.
Selektor: Andrej Gordejev.