Reprezentacija Crne Gore poražena je od Srbije rezultatom 2:1 u utakmici petog kola UEFA Lige nacija koja je danas odigrana u Beogradu.

Naš nacionalni tim ostavio je dobar utisak na stadionu „Rajko Mitić“, pogotovo tokom drugog dijela susreta kada su „sokoli“ imali terensku inicijativu i nekoliko odličnih prilika pred golom domaćih.

„Sokoli“ su prvi zaprijetili na susretu - Stefan Mugoša je u 19. minutu odlično šutirao ail je Slobodan Rajković zaustavio njegov udarac. Golman domaćih je i deset minuta kasnije odlično reagovao, ovog puta nakon udarca Vladimira Jovovića.

Dobar period igre našeg tima presjekao je pogodak domaćih u 30. minutu nakon dobre akcije Dušana Tadića i Adema Ljajića. Samo dva minuta kasnije domaći su duplirali preko Aleksandra Mitrovića.

U prvom dijelu Mitrović je imao priliku da se još jednom upiše u strijelce ali je loptu sa bijele tačke poslao preko prečke.

Nastavak susreta donio je mnogo bolju igru našeg tima u ofanzivi, pa je u uvodnom dijeli viđeno nekoliko prilika i poništen pogodak Mugoše zbog sumjnivog ofsajda.

Grešku pomoćnog sudije naš napadač ispravio je u 70. muntu – Mugoša je mrežu rivala zatresao udarcem sa desetak metara nakon dobre akcije i dodavanja Nebojše Kosovića.

Već u narednom napadu najbolji strijelac naše selekcije u UEFA Ligi nacija imao je priliku da donese izjednačenje „sokolima“ ali je njegov udarac završio pored gola.

Ofanzivna igra naše selekcije ostavila je prostora za kontranapade domaći, ali su naši defanzivci uspjeli da spiječe sve pokušaje protivnika.

U posljednjem kolu UEFA Lige nacija, koje je na programu u utorak 20. novembra, naša selekcija dočekuje Rumuniju. Početak duela na Gradskom stadionu u Podgorici zakazan je za 20:45 časova.

 

Srbija – Crna Gora 2:1

Stadion „Rajko Mitić“, Beograd.
Gledalaca: 15.416

Sudija: Alberto Undiano Maljenko (Španija).

Strijelci
1:0 –
Adem Ljajić 30’, 2:0 – Aleksandar Mitrović 32’, 2:1 – Stefan Mugoša 70’

Žuti kartoni
Mijat Gaćinović, Nemanja Matić – Srbija
Stefan Mugoša, Marko Simić, Boris Kopitović, Marko Janković  – Crna Gora

Srbija: Predrag Rajković, Antonio Rukavina, Nikola Milenković, Nemanja Maksimović, Aleksandar Mitrović (od 83. Luka Jović), Dušan Tadić, Aleksandar Kolarov, Miloš Veljković, Mijat Gaćinović (od 71. Saša Lukić), Nemanja Matić, Adem Ljajić (od 90.+2 Nemanja Radonjić).
Selektor: Nenad Krstajić.

Crna Gora: Danijel Petković, Boris Kopitović, Marko Vešović, Stefan Mugoša, Marko Janković (od 82. Luka Đorđević), Vladimir Jovović, Nebojša Kosović, Aleksandar Šćekić (od 46. Aleksandar Boljević), Mirko Ivanić, Marko Simić, Adam Marušić.
Selektor: Ljubiša Tumbaković.