,,Hrabri sokoli” odradili posljednji trening uoči puta za Beograd.

Fudbaleri Crne Gore trenirali su i večeras na glavnom terenu Trening kampa FSCG, posljednji put uoči sjutrašnjeg puta za Beograd.

Pola sata prije izlaska na teren, sa novinarima je razgovarao golman Danijel Petković.

- Kompaktnost, zajedništvo, to je ono što nas je krasilo do sada, to je ono što treba da nas krasi u Beogradu. Naravno, uz dobru taktičku partiju - kazao je 24-godišnji čuvar mreže francuskog Lorijena, koji se osvrnuo na prethodni duel sa Srbijom.

- Možda smo u prvoj utakmici protiv Srbije od prevelike želje i htjenja malo ispali iz taktičkih ,,normi”, zato se nadam da ćemo u Beogradu biti maksimalno koncentrisani na taj dio i da ćemo, uz sve nedostatke, odigrati dobru utakimicu. Prva utakmica protiv Srbije je bila istorijska, mnogo se prašine diglo oko nebitnih stvari za nas, a koje nisu usko vezane za teren. Ovoga puta toga nema, mnogo je olakšavajućih okolnosti u odnosu na meč u Podgorici nadamo se pozitivnom rezultatu.

Naravno, nezaobilazna tema je problem sa povredama nekoliko važnih igrača.

- Posljednjih nekoliko okupljanja se mnogo obaziremo na to. Istina je da smo oslabljeni, i to značajno, ali navikli smo na te stvari i moramo da pokušamo da ih zaboravimo. Jer, svaki momak koji je sa nama zasluženo je dobio poziv i siguran sam da će svako dati maksimum kako bi se nedostatak nekih nosilaca igre, poput Jovetića i Savića, što manje osjetio - istakao je Petković.

Kada je riječ o subotnjem duelu na stadionu ,,Rajko Mitić”, Petković očekuje mirniju utakmicu.

- U prvom meču prevagnuo je penal. Da ga nije bilo, a to moje je moje lično mišljenje, nastavilo bi se u mirnom tonu. Možda bi bilo golova, zanimljivih situcija, ali bi se igrala kontrolisana utakmica. Očekujem da i u Beogradu otprilike bude tako, a presudiće neka greška, nedostatak pažnje, koncentracije...

Čuvar mreže ,,hrabrih sokola” osvrnuo se i na posljednji meč u Ligi nacija, protiv Rumunije u Podgorici 20. novembra.

- Najvažnije je da sve zavisi od nas, a ne od drugih rezultata. Imamo dva meča protiv glavnih rivala u grupi, dvije utakmice u kojima sami odlučujemo o svojoj sudbini i tako treba i da se ponašamo - poručio je Petković.

,,Sokoli” u Beograd putuju sjutra ujutro. Trening na stadionu ,,Rajko Mitić” zaazan je za 17 časova, dok će pola sata ranije biti organizovana pres konferencija.