Omladinska selekcija od 13. do 19. novembra igra preliminarnu rundu kvalifikacije za Evropsko prvenstvo... 

Omladinska reprezentacija Crne Gore danas putuje na Kipar, gdje će od 13. do 19. ovog mjeseca učestvovati na turniru preliminarne runde kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

,,Sokoli“ nastupaju u grupi 11 kvalifikacija za kontinentalni šampionat koja će se igrati u Pafosu. Ekipa Milorada Pekovića kvalifikacije otvara duelom protiv domaćina i taj meč na programu je 13. novembra od 10 časova, na stadionu ,,Kukila“. U drugom kolu, 16. novembra od 10 časova, Crna Gora se sastaje sa Letonijom, dok je posljednje kolo i duel sa Rusijom na programu 19. novembra, takođe od 10 časova.

Plasman u elitnu rundu kvalifikacija izboriće dvije prvoplasirane ekipe turnira koji se igra na Kipru.  

- Grupa je veoma jaka. Rusija je favorit i juriće to prvo mjesto, dok ćemo se za plasman u narednu rundu boriti sa Kiprom i Letonijom. Analizirali smo sve rivale, mislim da ih dobro poznajemo. Radi se o kvalitetnim ekipama, fizički izuzetno pripremljenim. Turnir otvaramo duelom sa Kiprom i to nam je možda najvažnija utakmica u grupi. Oni su domaćini, imaće dodatni motiv da pred svojim navijačima naprave dobar rezultat, kaže selektor Peković.

Omladinci su se okupili 5. novembra i prethodnih dana trenirali su na Trening kampu FSCG.

- Mislim da smo se kvalitetno spremili. Dobro smo radili prethodnih dana i spremno dočekujemo ovaj turnir. Ukoliko budemo na svom nivou, mislim da ćemo uspjeti da ostvarimo cilj, dodao je Peković, koji za kvalifikacioni turnir neće moći da računa na napadača Zete Nikolu Krstovića i defanzivca Budućnosti Stefana Milića, koji su povrijeđeni. Umjesto njih, pozvani su Mirko Milikić iz Crvene zvezde i Matija Pejović iz Lovćena.

- Imali smo peh sa Krstovićem i Milićem. Njihov izostanak je hendikep za nas, ali sam siguran da momci koji su tu imaju kvalitet da odgovore svim zadacima, istakao je Peković.