Sudijska komisija Fudbalskog saveza Crne Gore analizirala je suđenje na utakmicama T-Com prve crnogorske lige, Druge lige Crne Gore i prvim utakmicama osmine finala Kupa Crne Gore.

Kup Crne Gore
Prve utakmice 1/8 finala

FK "Zeta" - OFK "Bar"
Sudiji Milovanu Milačiću smanjena je ocjena kontrolora suđenja zbog iskazanih propusta tokom utakmice u primjeni tehničkih i disciplinskih mjeri, koje nijesu imale uticaja na rezultat.

FK "Budućnost" - FK "Lovćen"
Komisija konstatuje da je drugi pomoćnik Veselin Đuranović pogriješio u 44. minutu kada je zbog navodnog ofsajda poništio treći gol domaćeg tima. Konstatovano je da napadač domaćih nije bio u nedozvoljenoj ofsajd poziciji i da je gol regularan. Zbog direktnog uticaja na rezultat utakmice, Komisija je korigovala ocjenu kontrolora suđenja u "nedovoljan".

T-Com 1.CFL
11. kolo

FK "Lovćen" - FK "Budućnost"
Sudija Dražen Petrić je, po mišljenju Komisije, pogriješio što nije dosudio kazneni udarac za domaću ekipu u 87. minutu, jer je prekršaj nad napadačem domaće ekipe u kaznenom prostoru gostiju postojao. Konstatuje se da sudija nije zadržao isti kriterijum u procjeni prekršaja, kao kod situacije u 47. minutu kada je dosudio kazneni udarac za goste nakon prekršaja koji je imao podjednaku težinu, zbog čega je dobio negativnu ocjenu. Komisija je zaključila da su sudija Petrić i njegovi pomoćnici, osim navedenog propusta, utakmicu sudili dobro i korektno, bez naklonosti prema bilo kojoj ekipi. Optužbe predstavnika domaće ekipe, koje su plasirane u javnost putem medija, subjektivne su i neargumentovane, vjerovatno nastale pod uticajem netačnih glasina koje su se na račun sudije mogle čuti prije utakmice. Ovakve glasine treba osuditi, pošto ne pomažu unaprijeđenu fudbala i suđenja u našoj zemlji.

FK "Mogren" - FK "Mornar"
Sudiji Saši Rašoviću je smanjena ocjena kontrolora suđenja, pošto u 24. minutu utakmice nije svirao kazneni udarac za goste. Rašović je imao propusta i u primjeni tehničkih i disciplinskih mjera tokom utakmice.

FK "Kom" - FK "Rudar"
Sudiji Draganu Mijuškoviću korigovana je ocjena kontrolora suđenja na "nedovoljan" zbog propusta koji je učinio u 78. minutu utakmice. Mijušković je propustio da dosudi kazneni udarac za domaću ekipu i isključi golmana gostiju zbog prekršaja u svom kaznenom prostoru.

OFK "Petrovac" - FK "Berane"
Sudiji Amilu Gerini smanjena je ocjena kontrolora suđenja zbog pogrešno dosuđenog kaznenog udarca u 18. minutu za domaću ekipu. Konstatovano je da je Gerina ispravno postupio u 62. minutu kada nije dosudio kazneni udarac za domaću ekipu, te da primjedba domaće ekipe nije na mjestu.

Druga liga
11. kolo

FK "Mladost" - FK "Otrant"
Sudiji Željku Baboviću korigovana je ocjena kontrolora suđenja zbog iskazanih propusta tokom utakmice u primjeni tehničkih i disciplinskih mjera.