Fudbaleri Budućnosti ostaju na čeku prvoligaškog karavana nakon odigranog 11. kola T-Com 1. CFL. Plavo-bijeli su novu trojku upisali na gostovanju Lovćenu. Pobjede su upisali najbliži pratioci aktuelnog lidera – Mogren je bio bolji od Mornara, dok je Rudar slavio na gostovanju Komu.



Lovćen – Budućnost 1:2

Budućnost je upisala drugu pobjedu nad Lovćenom u poslednja četri dan. Nakon trijumfa u osmini finala Kupa na svom stadionu, četa Mihaila Ivanovića slavila je i na Cetinju. Plavo-bijeli su novu trojku upisali u poslednjem minutu regularnog toka, pa će se na liderskoj poziciji zadržati makar do narednog kola.

Budućnost je na do pobjede na Cetinju došla zahvaljujući inspirisanom Ivanu Vukoviću, koji je postigao oba pogotka za svoj tim. Vuković je mrežu domaćina načeo udarcem sa bijele tačke u 47. minutu. Prednost gostiju anulirao je Marko Đurović u 75. minutu, da bi Vuković svojim drugim pogotkom, u poslednjem minutu regularnog toka susreta, riješio pitanje pobjednika.

Mogren – Mornar 4:0

Aktuelni šammpion upisao je visoku pobjedu u duelu sa Mornarom i nastavio trku sa ekipama Budućnosti i Rudara. Gosti su sa Lugova ispraćeni sa četri gola, od čega su dva djelo Srđana Radonjića.

Mrežu Barana po jednom su zatresli kapiten Vladimir Gluščević i Radislav Sekulić, koji se po prvi put upisao u strijelce u dresu Mogrena.

Kom – Rudar 0:2

Dobru formu prikazanu u prethodna dva kola potvrdili su fudbaleri Rudara, koji su nakon Mogrena, skinuli skalp i ekipi Koma. Tri boda osvojena na Zlatici omogućila su Pljevljacima da se zadrže na diobi druge pozicije.

Najzaslužniji za pobjedu Rudara na gostovanju Komu bio je Miroje Jovanović. Mladi napadač je sa dva pogotka riješio pitanje pobjednika i nanio sedmi uzastopni poraz svom bivšem timu.

Sutjeska – Dečić 2:0

Fudbaleri Sutjeske ispunili su čekivanja navijača i upisali pobjedu u duelu sa Dečićem. Nikšićani su do sva tri boda u duelu sa „najtvrđom“ ekipom šampionata došli golovima Međedovića i Adrovića.

Petrovac – Berane 1:2

Iznenađenje kola priredili su fudbaleri Berana koji su slavili pobjedu na gostovanju Petrovcu. Povratnik u elitno takmičenje do pobjede nad aktulenim osvajačem Kupa došao je golovima Bulića i Lalevića.

Beranci su do prednosti došli u devetom minutu preko Bulića, da bi deset minuta kasnije Divanović poravnao rezultat pogotkom sa bijele tačke. Pitanje pobjednika riješio je Marko Lalević u 66. minutu susreta.

Zeta – Grbalj 1:0

Fudbaleri Zete nastavili su uspon na prvoligaškoj tabeli. Golubovčani su u 11. kolu upisali minimalnu pobjedu u duelu sa Grbljem. Pogodak vrijedan tri boda za domaćina postigao je Žatko Korać u 36. minutu susreta.

Rezultati:

Lovćen - Budućnost 1:2
0:1 - Vuković (pen) 47'
1:1 - Đurović 75'
1:2 – Vuković 89'


Sutjeska - Dečić 2:0
1:0 - Međedović 45'
2:0 - Adrović 84'


Kom - Rudar 0:2
0:1 - Jovanović 63'
0:2 - Jovanović 73'


Zeta - Grbalj 1:0
1:0 - Korać 36'

Petrovac - Berane 1:2
0:1 - Bulić 9'
1:1 - Divanović (pen) 19'
1:2 - Lalević 66'


Mogren - Mornar 4:0

1:0 - Radonjić (pen) 22'
2:0 - Gluščević 69'
3:0 – Radonjić 78'
4:0 - Sekulić 84'