Poraz kadetkinja u drugom kolu kvalifikacionog turnira.

Ženska kadetska reprezentacija Crne Gore poražena je od Finske sa 3:0 u meču drugog kola turnira preliminarne runde kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Finska, jedna od najjačih evropskih ekipa u ovom uzrastu, do poluvremena je imala vođstvo od 2:0, da bi u nastavku danas nominalni domaćin još jednom zatresao mrežu Crne Gore.

Na drugoj strani, ekipa selektora Mirka Marića prikazala je veliku borbenost, a najbliža golu bila je Džejrana Čengić, koja je u 76. minutu pogodila prečku.

- Ne odgovaraju nam ekipe kao sto je Finska, koja je fizički dominantna i igru zasnivaju na toj prednosti. Pokušali smo da ih visokim presingom držimo što dalje od našeg gola i dosta u tome uspjeli. Imali smo i neke svoje šanse, pogođenu prečku, ali su Finkinje zasluženo pobijedile i opravdale epitet najbolje ekipe u grupi. Protiv Rumunije igramo za treće mjesto u grupi, što bi za nas svakako bio uspjeh, kazao je selektor Marić.

U trećem kolu grupe 3 Crna Gora igra protiv Rumunije, koja je danas poražena od Italije sa 1:0. Duel između Crne Gore i Rumunije igra se 28. oktobra na ,,DG areni” u Lješkopolju, sa početkom u 12 časova.

 

Finska - Crna Gora 3:0

Stadion DG arena, Podgorica. Gledalaca: 50.

Sudija: Sandra Šturb (Švajcarska).

Strijelci
1:0 - Vilma Forsblom 35’, 2:0 - Vilma Forsblom 45’+1, 3:0 - Ada Nurmi 67’

Žuti kartoni
Suvihelmi Oksanen, Ida Laine, Vivi Vuorio - Finska
Jelena Karličić

Finska: Ela Keloniemi, Alina Kulik, Suvihelmi Oksanen (od 57. Ilona Antonen), Vilma Koivisto, Ida Mikanen (od 72. Tija Pohjanen), Rija Karjalainen, Ada Nurmi (od 72. Džesika So), Ida Laine, Helmi Vapola, Nora Hamalainen, Vilma Forsblom.
Selektor: Marko Saloranta.

Crna Gora: Anastasija Krstović, Jelena Tošić, Jovana Miladinović, Maja Miletić, Marija Maraš, Enida Bošnjak (od 86. Svetlana Bečić), Ana Knežević (od 57. Džejrana Čengić), Marica Bajić, Nađa Đurđevac (od 86. Irena Laketić), Jelena Karličić, Nikolina Caković (od 70. Jovana Sarić).
Selektor: Mirko Marić.