Kadetkinje Crne Gore izgubile od Italije.

Ženska kadetska reprezentacija Crne Gore poražena je od Italije sa 2:1 u prvom kolu grupe 3 preliminarne runde kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Ekipa Mirka Marića žestoko se borila protiv jedne od najjačih ekipa na Starom kontinentu, ali su Italijanke ipak uspjele da dođu do tri boda i to golom u drugom minutu sudijske nadoknade.

- Igrali smo dosta organizovano, a falilo nam je malo sportske sreće da napravimo senzaciju. U prvom poluvremenu smo imali balans u igri, ali smo na samom startu drugog primili gol iz prekida. Nakon toga smo imali mali pad, pogotovo na fizičkom planu, a onda je došlo izjednačenje, gdje su Italijanke napravile kardinalnu grešku. Na kraju je malo nedostajalo da osvojimo bod, ali falilo je koncentracije usljed velike fizičke iscrpljenosti. Žao nam je što djevojke nijesu nagrađene za frenetičnu borbu, ali okrecemo se drugoj utakmici, kazao je selektor Marić poslije utakmice.

Italijanke su povele u prvom minutu nastavka, kada je mrežu Crne Gore zatresla Veronika Batelani. Taj rezultat bio je na snazi do 83. minuta i autogola Martine Di Bari. Tri boda favoritu donijela je Federika Angileri u drugom minutu sudijske nadoknade.

U drugom meču grupe 3 Finska je bila ubjedljiva protiv Rumunije. Upravo će Finska biti naredni rival Crne Gore, taj meč na programu je 25. oktobra u 12 časova, na stadionu ,,DG arena“ u Lješkopolju.

 

Italija - Crna Gora 2:1

Stadion ,,DG arena“, Podgorica.

Sudija: Kriso Georgiju (Kipar).

Strijelci
1:0 - Veronika Batelani 46', 1:1 - Martina Di Bari 83'(ag), 2:1 - Federika Angileri 90'+2'

Žuti kartoni
Ema Zeverini - Italija
Ana Knežević, Jovana Sarić - Crna Gora

Italija: Beatris Bereta, Kjara Mele, Kjara Pući, Ludovika Silvioni, Eliza Karaveta (od 82. Mikela Đordano), Ema Zeverini, Federika Angileri, Eden Korado, Martina Di Bari, Veronika Batelani (od 72. Ana Kateli), Đovana Kogeto (od 46. Alis Ilarija Berti).
Selektor: Nacarena Grilji.

Crna Gora: Anastasija Krstović, Jelena Tošić, Maja Miletić, Jovana Miladinović, Marija Maraš, Enida Bošnjak (od 72. Aida Kalač), Ana Knežević (od 90.+2 Irena Laketić), Marica Bajić (od 80. Jovana Simić), Nađa Đurđevac, Jelena Karličić, Nikolina Caković (od 80. Džejrana Čengić).
Selektor: Mirko Marić.