U-21 selekcija sjutra u Nikšiću igra protiv Kazahstana.

Mlada reprezentacija Crne Gore sjutrašnjim duelom sa Kazahstanom završiće nastup u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, koje će se naredne godine održati u Italiji.

Meč koji će početi u 16 časova na Gradskom stadionu u Nikšiću biće prilika za ekipu Mojaša Radonjića da dođe do treć pobjede u grupi 9. U dosadašnjih devet utakmica, ,,hrabri sokoli“ osvojili su osam bodova.

- Kada igramo na svom terenu, uvijek pokušavamo da pobijedimo. Biće teško, Kazahstanci su nezgodna ekipa, igraju veoma tvrdo. Igraju sa pet igrača u posljednjoj liniji, najčešće u formaciji 5-3-2. Moramo biti mirni i strpljivi, te šanse koje eventualno budemo stvorili moramo pretvarati u gol. Sigurno je da će biti teško stvarati šanse, a kad ih već stvorimo, treba da budemo koncentrisani. Ako budemo imali sreće i znanja da na vrijeme postignemo gol, onda će nam biti znatno olakšan posao, kazao je selektor Radonjić.

,,Sokoli“ su u petak napravili lijep uvod u meč protiv Kazahstana, kada su, takođe u Nikšiću, ubjedljivo savladali Luksemburg sa 3:0, uz veoma dobru igru cijele ekipe.

- Dva puta smo pobijedili Luksemburg u ovim kvalifikacijama, ali to ne treba da nam bude mjerilo. Kazahstan je kvalitetniji tim, svim protivnicima u ovim kvalifikikacijama pružili su jak otpor, bilo ih je teško pobijediti. Čak se i Francuska prilično namučila protiv njih. Imaju specifičan pristup igri, veoma su agresivni. Vidjeli smo to i u prvom duelu sa njima, kada smo ispustili pobjedu u posljednjim trenucima utakmice, dodao je Radonjić.