Pobjeda U-21 reprezentacije Crne Gore nad Luksemburgom.

Mlada reprezentacija Crne Gore savladala je sa 3:0 Luksemburg u 9. kolu grupe 9 kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Izabranici Mojaša Radonjića do drugog trijumfa u grupi došli su nakon veoma dobre igre tokom svih 90 minuta. Osim tri gola, stvorili su još nekoliko odličnih šansi, pa je pobjeda mogla biti i ubjedljivija.

,,Hrabri sokoli“ su furiozni ušli u meč na Gradskom stadionu u Nikšiću. U 9. minutu Ognjen Stijepović je došao do lopte nakon greške golmana gostiju, ali nije uspio da postigne pogodak. Minut kasnije Vladan Bubanja je odbijenu loptu nakon kornera poslao u spoljni dio mreže. Ubrzo je šansu imao i Ilija Vukotić, koji je iz slobodnog udarca zamalo bio neprecizan.

Ipak, nagrada za dobru igru stigla je u 26. minutu. Kapiten Andrija Vukčević je prošao po lijevo strani poslao loptu u šesnaesterac Luksemburga, gdje je na pravom mjestu bio Milutin Osmajić.

Samo tri minuta kasnije vođstvo je udvostručeno. Vukotić je ovog puta bio precizan iz slobodnog udarca sa oko 25 metara.

U finišu prvog poluvremena Meris Skenderović je prvo probao glavom, a onda sa nekoliko metara odbijenu loptu poslao preko gola. Za vođstvo od 2:0 zaslužan je i golman Lazar Carević, koji je u prvom minutu sudijske nadoknade odbranio zicer Edvinu Muratoviću.

I u nastavku je viđena slična situacija na terenu. Crna Gora je napadala, Luksemburg bio prinuđen na defanzivu. U 59. minutu štoper ,,sokola“ Luka Uskoković šutirao je sa nekoliko metara nakon kornera, međutim, golman Valentan Rule je nekako odbranio.

Konačnih 3:0 postavio je Vukčević iz jedanaesterca u 71. minutu. Prethodno je Noe Everto oborio Stijepovića u svom kaznenom prostoru.

Stijepović je u odlično poziciji bio u 81. minutu. Ipak, loše je šutirao glavom sa sedam, osam metara.

Posljednju utakmicu u ovom kvalifikacionom ciklusu Crna Gora će odigrati protiv Kazahstana, u utorak 16. oktobra, sa početkom u 16 časova.

 

Crna Gora - Luksemburg 3:0

Gradski stadion, Nikšić. Gledalaca: 200.

Sudija: Lionel Čudi (Švajcarska).

Strijelci
1:0 - Milutin Osmajić 26', 2:0 - Ilija Vukotić 29', 3:0 - Andrija Vukčević 71'

Žuti kartoni
Milutin Osmajić - Crna Gora
Jan Ostrovski, Tim Hol, Tun Held - Luksemburg

Crveni karton
Jan Markes u 50. minutu

Crna Gora: Lazar Carević, Periša Pešukić, Andrija Vukčević, Meris Skenderović (od 56. Stefan Miličković), Ognjen Stijepović, Milutin Osmajić (od 78. Driton Camaj), Emir Azemović, Vasilije Terzić (od 56. Marko Miličković), Luka Uskoković, Ilija Vukotić, Vladan Bubanja.
Selektor: Mojaš Radonjić.

Luksemburg: Valentan Rule, Noe Ever, Jan Markes, Tim Hol, Aldin Skenderović, Janik Šaus (od 62. Kenan Avdusinović), Jan Ostrovski (od 45. Sedrik Sakra), Edvin Muratović, Luka Prudom, Rajan Džonson, Tun Held (od 46. Luka Duriati).
Selektor: Manuel Kardoni.