Selektor i kapiten ,,hrabrih sokola“ govorili na današnjoj pres konferenciji.

Crna Gora sjutra veče dočekuje Srbiju u derbiju grupe 4 Lige nacija, a o tom meču na danšnjoj pres konferenciji govorili su selektor Ljubiša Tumbaković i kapiten ,,hrabrih sokola“ Stevan Jovetić.

Selektor Tumbaković narednu utakmici vidi kao i svaku drugu u prethodnom periodu, kao priliku za osvajanje bodova uz dobru igru.

- Spremamo se kao za svaku utakmicu i želimo da taj nivo priprema podignemo na stručni momenat. To smo radili do sada, a radimo i u pripremi utakmice sa Srbijom, ne odstupamo od svog stila igra. Tako da nemamo neklih posebnih detalja koje bih izdvojio. Imamo dodatni motiv što igramo sa Srbije, reprezentacije koja je bila učesnik posljednjeg Svjetskog prvenstva. Ništa mimo toga posebno ne bih izdvojio, a što nije bilo vezano za neke prethodne utakmice koje su imale takmičarski karakter, objasnio je Tumbaković.

Selektor je prokomentarisao specifičnost duela sa Srbijom.

- Ova utakmica je počela da se igra na izvlačenju parova u Lozani. Sjedeli smo zajedno, delegacija iz Srbije i delegacija iz Crne Gore, a ako nešto nijesmo željeli ni mi ni oni, to je da igramo jedni protiv drugih u ovom takmičenju. Željelji smo da to bude u nekim drugim, prijateljskim okolnostima. Odigraćemo meč, ali se on igra par mjeseci. Hoću i želim da se ponašam kao profesionalac, da protiv Srbije igramo takmičarsku, a sa druge strane prijateljsku i bratsku utakmicu. Tako ću to i doživjeti. Takođe, ne postoji nijedan trener na svijetu koji kada izađe na zeleni pravougaonik ne želi da napravi rezultat. Tako ću se i ja ponašati, naravno u okvirima sportskog takmičenja i nadmetanja, istakao je selektor.

U svojoj bogatoj trenerskoj karijeri sarađivao je i četiri godine sa Mladenom Krstajićem, selektorom Srbije. Tumbaković je bio prvi Krstajićev trener u Partizanu.

- Krstajića sam trenirao četiri godine i na cijeli njegov razvojni put kao fudbalera dijelom sam i ja uticao. Došao je kao neko što je šest mjeseci samo radio da bi ušao u prvi tim i da bi kasnije rezultatiralo jednom sjanom fudbalskom karijerom. Uporan je i vrijedan, ima sportsku inteligenciju, kao čovjek lako je raditi sa njim. Nastavio je drugim putem i on je jako kvalitetan u poslu kojim se bavi. Sad je selektor, kolega moj, sjajan je čovjek, a očekujem od njega da postane sjajan trener, rekao je Tumbaković.

Meč protiv Srbije može dosta toga definisati u grupi 4.

- Važna je utakmica, ali ne može da bude odlučujća. Stalno treba stvarati rezultat i ne gledati u onu drugu utakmicu. Ali, u istoj mjeri nekada zavisite i od drugih mečeva. kazao je selektor.

Za derbi grupe spreman je i kapiten Stevan Jovetić.

- Spremni smo za ovu utakmicu koju dugo vremena iščekujemo. Daćemo sve od sebe da se predstavimo u pravom svjetlu, poručio je Stevan.

Napadač Monaka dobro poznaje reprezentativce Srbije.

- U reprezentaciji Srbije imam mnogo drugova i sigurno će biti malo neobično, ali mislim da će biti jedan spektakl i da svi treba da uživamo u tome. I ne samo mi, već i publika, da to bude jedna poslatica, kako treba da bude. Nijesam se čuo sa igračima Srbije ovih dana, jesmo ranije. Kako se primiče utakmica, niko se ne javlja, ali evo stigli su danas, vidjećemo hoće li se javiti, pomalo kroz smijeh kazao je Jovetić.

Prokomentarisao je kvalitet narednog rivala.

- Srbija je odlična selekcija, sa mnogo dobrih pojedinaca. Ipak, ne bih nikoga pojedinačno izdojio, ali imaju mnogo dobrih individualaca. Naravno, mi to znamo i uradićemo sve da ih u najboljih mjeri onemogućimo u tome. Ali, ne pridajem toliku pažnju protivniku koliko sebi i nama. Mi smo najbitniji, ako uradimo sve što je do nas i ako budemo pravi uvijek smo vjerovali da rezultat neće izostati. Igramo na našem stadionu, tu su navijači i prava atmosfera, imamo to zajedništvo. To smo uvijek imali, to nas je krasilo i pod Goricom niko nikad nije lako odigrao, zaključio je Jovetić.

Kapiten i ostatak ekipe treniraće večeras na Kampu FSCG od 18:15 časova.

 

Sve urađeno za maksimalnu bezbjednost i sigurnost

Komesar za bezbjednost i sigurnost FSCG Dragoljub Sekulić istakao je da su sve službe uklučene u organizaciju utakmice maksimalno uradile posao da sve prođe u najboljem redu.

- Na ulasku na stadion svi će morati da pokažu identifikacioni document, to je urađeno kako bi se znalo ko na kojem mjestu sjedi i na taj način ispoštovali odredbu Zakona o sprječavanju nasilja i nedoličnog ponašanja na sportskim terenima. Kapije stadiona pod Goricom biti otvorene u 18 sati i 15 minuta, dva i po sata prije početka utakmice. Biće organizovan detaljan pregled. Za navijače Srbije obezbijeđeno je 550 ulaznica za sektor jug, kao i 220 karata prve kategorije na Zapadu. Od 550 ulaznica, koje je prodavao Fudbaski savez Srbije, do sada je prodato 115. Iz FSS mi je rečeno da ne očekuju veću potražnju i da će sav kontigent neprodatih karata biti vraćen FSCG. Te karte se neće naći u prodaji, kazao je Sekulić.

Komandir Odjeljenja bezbjednosti policije CB Podgorica Dragiša Mugoša kazao je da neredi i incidenti neće biti tolerisani i da će biti sankcionisani u skladu sa zakonom.

- Uprava policije spremna je za sve izazove koje prate ovakve događaje sa dovoljnim kapacitetima da se suprostavi svim eventualnim izazovima i neredima i da će u skladu sa zakonskim ovlašćenjima svi akteri incidenta biti privedeni i procesuirani, rekao je je Mugoša, koji će biti rukovodilac obezbjeđenja utakmice.