Najbolji italijanski sudija dijeli pravdu na utakmici Crna Gora - Srbija... 

Sudijska komisija Evropske fudbalske asoscijacije (UEFA) odredila je službena lica za utakmicu trećeg kola UEFA Lige nacija između nacionalnih timova Crne Gore i Srbije.

Iskusni italijanski arbitar Đanluka Roki predvodiće sudijski tim na utakmici u Podgorici. Uloge pomoćnih sudija na Gradskom stadionu obavljaće Elenito di Liberatore i Mauro Tonoloni, dok će dodatne sudije biti Masimiliano Irati i Paolo Valeri. Četvrti sudija biće Alberto Tegoni.

Učinak italijanskog sudijskog tima ocjenjivaće špansi posmatrač suđenja Bernandino Gonzales Vaskez, dok je delegat susreta Škotlanđani Skot Stuhers.

Đanluka Roki rođen je 25. avgusta 1973. godine u Firenci. Mečeve profesionalnih italijanskih liga sudi od 2000. godine, da bi na listu sudija koji dijele pravdu na utakmicama Serije A došao 2010. godine. Debi na međunarodnoj sceni imao je 2008. godine na utakmici omladinskih reprezentacija Holandije i Grčke, nakon da bi već od sezone 2008/2009 dobio priliku da sudi mečeve UEFA klupskih takmičenja. Roki je bio jedini italijanski arbitar koji je dijelio pravdu na Svjetskom prvenstvu koje je ove godine održano u Rusiji.