Fudbaleri Crne Gore odradili treći trening na pripremama za duel sa Srbijom.

,,Hrabri sokoli“ trenirali su večeras u gotovo najjačem sastavu na glavnom terenu Kampa FSCG na Starom aerodromu.

Duel sa Srbijom u trećem kolu grupe 4 UEFA Lige nacija sve je bliži, a štoper Marko Simić u razgovoru sa novinarima kazao je da se ekipa za taj meč sprema kao i za svaki drugi. Maksimalno jako...

- Mediji su ti koji su napravili veći pritisak na nas i na njih, ali ova utakmica je kao i svaka druga. Igra se za bodove, dočekujemo kvalitetnu reprezentaciju, znamo koji su im aduti, a trudićemo se da iskoristimo njihove slabosti. Idemo na pobjedu, vidjećemo što će biti. Sad, je li na suprotnoj strani Srbija ili bilo koji druga reprezentacija, spremamo se uvijek isto, kao i za Rumuniju, Litvaniju... Nema nikakvih drugih strepnji posebno za ovaj meč. Trudićemo se da nametnemo svoju igru, pokazali smo da možemo sa svima, istakao je Simić.

Tribine Gradskom stadiona u Podgorici u četvrtak veče će biti ispunjene do posljednjeg mjesta. Marko Simić očekuje pravu podršku navijača.

- Očekujem da atmosfera bude kao i uvijek. Pozivam navijače da nam daju vjetar u leđa, kao što su do sada uvijek radili, da budu uz nas što god i kako god da bude, a mi ćemo pružiti maksimum. Taj domaći teren, publika, sjajna atmosfera u reprezentaciji, dobri igrači, sve su to naši aduti u ovoj utakmici, smatra defanzivac uzbekistanskog Pahtakora.

,,Sokoli” će posljednji trening odraditi sjutra od 18:15 časova na Kampu FSCG. Za 12 časova zakazana je pres konferencija, na kojoj će govoriti selektor Ljubiša Tumbaković i jedan igrač. Nakon te konferencije, javnosti će se obratiti komesar za bezbjednost FSCG Dragoljub Sekulić i predstavnik Uprave policije Dragan Mugoša, koji će govoriti o bezbjednosnim aspektima utakmice između Crne Gore i Srbije.

Karata neće biti u slobodnoj prodaji

Fudbalski savez Crne Gore saopštio je da ulaznica za duel između Crne Gore i Srbije neće biti u slobodnoj prodaji.

- Sve ulaznice su prodate putem trebovanja, zahtjevi koji su stigli u FSCG tokom proteklih mjesec su bili takvi da bismo mogli da popunimo kapacitet dvostruko većeg stadiona nego što je Gradski u Podgorici. Kompletan kontigent, ukupno 10.700 ulaznica zbog nešto manjeg kapaciteta iz bezbjedonosnih razloga, prodat je na pomenut način fizičkim i pravnim licima koja su u prethodnom periodu stalno trebovala karte za mečeve reprezentacije Crne Gore. Oko 550 ulaznica za južnu tribinu je poslato Fudbalskom savezu Srbije za prodaju njihovim navijačima, koji će, kao i svi ostali navijači, morati da prilože identifikacioni dokument pri ulasku na stadion. Na zapadnoj tribini će biti 200 gostiju, to je kontigent koji im pripada prema pravilima UEFA-e za Ligu naciju i kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, saopštio je Branko Latinović, portparol FSCG.