,,Hrabri sokoli“ spremaju se za duel sa Srbijom.

Fudbaleri Crne Gore odradili su večeras drugi trening na pripremama za utakmicu protiv Srbije u trećem kolu grupe 4 UEFA Lige nacija.

Trening na Kampu FSCG odradila su 23 igrača, koji jedva čekaju naredni izazov. Taj motiv i zajedništvo potencirao je i Aleksandar Janković, asistent u stručnom štabu selektora Ljubiše Tumbakovića.

- Ozbiljna, odgovorna i disciplinovana igra, to je naš najveći kvalitet. Prilikom analize prošlih mečeva, vidimo 10 naših igrača koji slave zagrljeni. I ta hemija, zajedništvo, to je naša karakteristika. Ovi momci su posvećeni zajedničkom cilju, rekao je Janković u razgovoru sa predstavnicima medija.

Za duel sa Srbijom ,,sokoli“ se pripremaju kao i za svaki drugi.

- Imamo dobar ambijent i atmosferu, a za svaku utakmicu i ustaljeni režim priprema. Ne vidim zašto bi sada bilo drugačije u odnosu na prethodne mečeve, istakao je Janković i dodao.

- Za svaku utakmicu spremamo se jednako, a i sada ćemo imati sličan pristup u stručnom smislu, kao recimo protiv Rumunije koja ima nekoliko igrača sa jakim individualnim potencijalima. To je slučaj i sa Srbijom, poslije koje slijedi gostovanje Litvaniji, ali idemo redom. Ko god da nam je protivnik, imamo svoje ciljeve i želimo da afirmišemo naš način igre. Trudimo se da radimo što više u pravcu ostvarenja velike želje, a to je da Crnu Goru prvi put odvedemo na Evropsko prvenstvo.

Sve to znači da stručni štab neće praviti izuzetak kada je riječ o taktičkim zamislima.

- Poštujemo našu reprezentaciju i igrače. Nećemo se prilagođavati Srbiji u tom smislu. Imamo balans po lijevoj i desnoj strani, a takođe i u odbrani i napadu. Sve i da za Srbiju igraju Nejmar, Mesi ili Ronaldo, ne bismo na taj način modifikovali našu igru - objasnio je Aleksandar Janković.

,,Hrabri sokoli“ će i sjutra trenirati na Kampu FSCG od 18 časova. Brifing sa novinarima održaće se pola sata ranije.