Fudbaleri Crne Gore odradili prvi trening uoči meča sa Srbijom.

Fudbalska reprezentacija Crne Gore krenula je u pripreme za utakmicu protiv Srbije u trećem kolu UEFA Lige nacije.

Selektor Ljubiša Tumbaković na prvom treningu imao je 18 igrača na raspolaganju, dok će se ostatak ekipi priključiti sjutra.

Na brifingu sa predstavnicima medija govorio je golman Danijel Petković, koji je svjestan važnosti meča sa Srbijom. Eventualni trijumf značajno bi poboljšao položaj ,,sokola“ u grupi 4.

- Tabela će se iskristalisati nakon mečeva u oktobru. Mogu predstavljati i prekretnicu za dalji tok takmičenja u našoj grupi. Ovaj meč zbog toga ima veliku takmičarsku važnost, istakao je čuvar mreže francuskog Lorijena.

Duel sa Srbijom još jedan je u nizu velikih utakmica reprezentacije Crne Gore. Petković ga upoređuje sa mečom protiv Danske, u finišu prethodnog kvalifikacionog ciklusa.

- Sigurno da je ovaj meč sa Srbijom važan, možda je onaj sa Danskom bio najveći koji sam igrao za reprezentaciju. Neke velike utakmice iz ranijeg perioda mi mlađi smo propustili, dodao je Petković.

Sjajni čuvar mreže pozvao je navijače da i ovog puta pruže veliku podršku ,,hrabrim sokolima“.

- Neka budu naš 12. igrač, kao što su i do sada bili. Ovo je za njih malo veći spektakl i želim da to bude jedno od najboljih navijanja, da nam budu prava podrška.

Reprezentativci će drugi trening odraditi sjutra od 18 časova na glavnom terenu Kampa FSCG na Starom aerodromu. Pola sata ranije počeće brifing sa novinarima.