U-17 selekcija osvojila treće mjesto u grupi 1 kvalifikacija za EP.

Kadetska reprezentacija Crne Gore pobjedom od 2:0 nad Lihtenštajnom završila je nastup u grupi 1 preliminarne runde kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Izabranici Obrena Sarića ovim trijumfom zauzeli su treće mjesto u grupi, koje ne donosi plasman u elitnu rundu kvalifikacija.

- Danas smo bili mnogo bolji od Lihtenštajna i zasluženo pobijedili, što nam je donijelo treće mjesto u grupi, zbog dva prethodna poraza. U utakmici sa Holandijom vidjeli smo da je razlika u kvalitetu velika i osjetili smo snagu čuvene holandske škole fudbala. Protiv Šveđana je ova generacija odigrala jednu od svojih najboljih utakmica, ali nas nije htio gol i taj meč je odredio drugog putnika u elitnu rundu kvalifikacija. U svim utakmicama smo dali svoj maksimum, ali nijesmo uspjeli da osvojimo drugo mjesto u grupi. Nećemo odustajati, nastavićemo naporno da radimo, kazao je selektor Sarić.

,,Sokolići” su rano došli do vođstva. Već u 6. minutu Vuk Dapčević je glavom zatresao mrežu protivnika nakon centaršuta Aldina Drndara. Pet minuta kasnije Ognjen Gašević je imao dobru priliku, ali je loptu poslao pored gola. U 27. minutu Dejan Perović je opasno šutirao sa dvadesetak, međutim, golman Lihtenštajna je odbranio taj pokušaj.

Drugi gol Crne Gore viđen je u nastavku meča. U 54. minutu krenula je dobra akcija ,,sokolića” na sredini terena, lopta je došla do Drndara, koji je zatim asistirao Gaševiću za 2:0. Vođstvo je moglo da bude i ubjedljivije da su u 78. minutu, prvo Gašević, a onda i Blagota Marković, bili malo precizniji. Gaševićev šut odbranio je golman, dok je Marković odbijenu loptu poslao preko gola.

Do kraja meča Crna Gora je još dva puta ugrozila gol protivnika. Bogdan Marković je u 83. minutu loptom okrznuo prečku, da bi pet minuta kasnije Andrej Kolundžić kontru završio udarcem pored stative.

 

Lihtenštajn - Crna Gora 0:2

Stadion Rimnersvalen, Udevala.

Sudija: Denis Šurman (Ukrajina).

Strijelci
0:1 - Vuk Dapčević 6', 0:2 - Ognjen Gašević 55'

Žuti kartoni
Andrin Necer - Lihtenštajn
Nikola Janjić, Aldin Drndar - Crna Gora

Lihtenštajn: Gabrijel Fozer, Marius Hasler, David Čup, Elijas Jeger, Andrin Necer, Simon Lihinger, Tim Šrajber, Janik Alart, Rikardo Brankaleone, Elijas Batliner, Filip Gasner (od 79. Jonas Bek).
Selektor: Mihael Koler.

Crna Gora: Lazar Baltić, Stefan Dajević, Vuk Ćosić, Ljubomir Pejović, Nikola Janjić (od 46. Nemanja Božović), Dejan Perović (od 61. Petar Vuković), Blagota Marković, Bogdan Obradović, Aldin Drndar, Vuk Dapčević (od 46. Andrej Kolundžić), Ognjen Gašević.
Selektor: Obren Sarić.