Mlađa omladinska selekcija ponovo poražena od Rumunije.

U-18 reprezentacija Crne Gore poražena je i u drugom prijateljskom meču sa Rumunijom. Na terenu Trening kampa OFK Titograd danas je bilo 2:1 za goste.

Ipak, ekipa Milorada Pekovića pokazala je veoma dobru igru, naročito u prvom dojelu, kada su ,,sokolići“ promašili nekoliko šansi.

Već u 2. minutu Ivan Vukčević je bio u dobroj poziciji, ali je loptu glavom poslao preko gola sa nekoliko metara. Desetak minuta kasnije, Andrija Krivokapić je izveo prekid, a na par metara od gola do lopte su umalo došla dva igrača domaćih. U 18. minutu Krivokapić je izveo još jedan opasan prekid, ali se rezultat nije mijenjao. Minut kasnije Ivan Vukčević je šutirao pored gola sa desetak metara iskosa.

Međutim, početkom nastavka, Rumuni su došli do vođstva. Nakon kornera u 47. minutu, David Mikulesku je bio najviši u skoku. Gosti su do novo gola došli u 59. minutu, kada je Mikulesku iskoristio jedanaesterac.

Crna Gora je poslije toga nastavila sa ofanzivom, koja je rezulitarala pogotkom Mijata Lambulića u 63. minutu. Do kraja meča viđen je i dobar, ali za malo neprecizan šut Matije Račića.

- Bilo je dosta dobrih stvari u našoj igri, pogotovo u prvom poluvremenu. Igrali smo kompaktno, nijesmo dali protivniku prostora da igra. Imali i smo i nekoliko šansi, koje nijesmo uspjeli da iskoristimo. Kao i u prvom meču, desile su nam se neke greške iz kojih smo primili golove. Uprkos tome, momci su se borili i do kraja pokušavali da dođu do izjednačenja. Pokazali su karakter i želju, ali je očigledno i da ima dosta nedostataka u igri, dobar zbog toga što je ovo tek prvo okupljanje ove reprezentacije, kazao je selektor Peković.

 

Crna Gora - Rumunija 1:2

 

Trening kamp OFK Titograd, Podgorica.

Sudija: Mihailo Milošević.

Strijelci
0:1 - David Mikulesku 47’, 0:2 - David Mikulesku 59’(p), 1:2 - Mijat Lambulić 63’

Žuti kartoni
Andrija Krivokapić, Blagoje Giljača, Marko Šimun - Crna Gora
Andres Dumitresku, Aleksandru Enake - Rumunija

Crna Gora: Petar Radulović, Matija Drinčić (od 73. Veljko Radenović), Nemanja Šunjević (od 46. Luka Mikić), Abdel Osmanović, Matija Račić (od 79. Ivan Bojović), Petar Vukčević, Nikša Vujanović (od 57. Balša Dubljević), Ivan Vukčević (od 46. Luka Todorović), Andrija Krivokapić (od 79. Marko Šimun), Blagoje Giljača (od 57. Novak Vuković), Mijat Lambulić.
Selektor: Milorad Peković.

Rumunija: Stefan Dobre, Aleksandru Sirbu (od 69. Loren Nica), Andres Dumitresku (od 46. Razvan Dragomir), Gabrijel Boloka (od 57. Aleksandru Enake), George Marin, Eduard Vraćiju (od 57. Ovidiju Kostake), Aurel Žun (od 57. Salvatore Marone), Damijan Isak, Kristijan Dumitru (od 76. Vlad Mitrea), David Mikulesku, Katalin Vajda (od 69. Denis Rusu).
Selektor: Laurenciju Rosu.