Poraz U-17 selekcije u prvom kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Kadetska reprezentacija Crne Gore poražena je od Švedske sa 2:0 u prvom kolu grupe 1 preliminarne runde kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Loša reakcija odbrane ,,sokolića” u 2. minutu umnogome je odlučila dalji tok utakmice. Nesmotrenost u dodavanjima iskoristio je Tim Prica, ukrao loptu koju je dao za Sebastijana Nanasija, kojem nije bilo teško da savlada Lazara Baltića.

Odgovor Crne Gore stigao je u 16. minutu, kada je golman Šveđana Filip Jorgensen krajnim naporom odbranio šut Aldina Drndara. Još bolja šansa viđena je u 55. minutu. Drndar je izveo korner, Vuk Ćosić odlično šutirao glavom, ali je jedan od igrača Švedske sklonio tu loptu sa gol linije. Deset minuta kasnije Milan Vukotić je pogodio stativu pokušajem iz kornera.

Konačnih 2:0 viđeno je u 85. minutu. Denis Kolander je šutirao sa dvadesetak metara, lopta se odbila od stative, zatim od leđa golmana Baltića u mrežu Crne Gore.

- Igrali smo onako kao što sam i najavio, bili smo hrabri i borbeni. Momci su dali sve od sebe, ali to ovog puta nije bilo dovoljno. Imali smo i nekoliko dobrih šansi, pogodili stativu i šteta što nijesmo postigli gol. Veoma kvalitetni Šveđani su znali da iskoriste svoje šanse, tako da je večerašnju utakmicu odlučila njihova bolja realizacija, rekao je selektor Sarić.

Crna Gora u drugom kolu grupe 1 igra sa Holandijom, koja je danas bila bolja od Lihtenštajna - 10:1. Taj meč na programu je 30. septembra od 15 časova.

Dvije najbolje plasirane ekipe iz grupe izboriće plasman u elitnu rundu kvalifikacija. U toj fazi naći će se i tri najbolje trećeplasirane ekipe iz preostalih 12 grupa.  

 

Crna Gora - Švedska 0:2

 

Stadion Skarsjevalen, Ljungskile.

Sudija: Kržištof Jakubik (Poljska).

Strijelci
0:1 - Sebastijan Nanasi 2', 0:2 - Denis Kolander 85'

Žuti kartoni
Andrijan Avuljaj, Milan Vukotić - Crna Gora
Aleksander Nilson - Švedska

Crna Gora: Lazar Baltić, Stefan Dajević, Andrijan Avduljaj (od 46. Ljubomir Pejović), Vuk Ćosić, Nemanja Božović, Dejan Perović (od 81. Vuk Dapčević), Milan Vukotić, Ognjen Gašević, Blagota Marković (od 73. Đorđe Štešević), Bogdan Obradović, Aldin Drndar.
Selektor: Obren Sarić.

Švedska: Filip Jorgensen, Noa Ejle, Melvin Balter, Niklas Bergmark, Denis Kolander, Tim Prica, Isak Janson (od 90. Oskar Udenas), Aleksander Nilson (od 75. Vilijam Milovanović), Jesper Karstrom, Sebastijan Nanasi (od 85. Karl Landstem).
Selektor: Kristofer Augstson.