U-17 selekcija od 27.9. do 3.10. na kvalifikacionom turniru.

Selektor kadetske reprezentacije Crne Gore Obren Sarić objavio je spisak igrača na koje računa za preliminarnu rundu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Na spisku se nalazi 20 igrača - golmani: Lazar Baltić, Nikola Ivezić (Budućnost); odbrana: Stefan Dajević (Igalo), Andrija Marsenić (Berane), Andrijan Avduljaj (Iskra), Vuk Ćosić (Grbalj), Nemanja Božović, Ljubomir Pejović (Mladost Lješkopolje), Petar Vuković (Budućnost); vezni red: Milan Vukotić, Jovan Dašić, Bogdan Obradović (Budućnost), Blagota Marković (Zemun, Srbija), Nikola Janjić (Sutjeska), Đorđe Štešević (Grbalj); napad: Dejan Perović (Grbalj), Ognjen Gašević (OFK Titograd), Andrija Kolundzić (Iskra), Aldin Drndar (Viktorija, Njemačka), Vuk Dapčević (Budućnost).

Kvalifikacioni turnir održava se od 27. septembra do 3. oktobra u Švedskoj. Na njemu učestvuju još i Švedska, Holandija i Lihtenštajn.

Selektor Sarić optimista je uoči nastupa u grupi 1 preliminarne runde kvalifikacija za EP.

- Na kvalifikacioni turnir putujemo maksimalno motivisani. Raspoloženje u ekipi je odlično i spremni smo da odgovorimo izazovu koji nas očekuje. Prve dvije utakmice igramo protiv izuzetno jakih reprezentacija Švedske i Holandije, ali siguran sam da postoji način i da se protiv njih može ostvariti dobar rezultat. U trećoj utakmici nas očekuje Lihtenštajn, protiv kojeg smo mi favoriti i potrudićemo se da opravdamo tu ulogu, kazao je Sarić.

Prvu utakmicu na turniru ,,sokolići“ igraju 27. septembra od 18 časova u gradu Ljungskileu, protiv domaćina. Tri dana kasnije na programu je duel sa Holandijom od 15 časova, dok će se u posljednjem kolu Crna Gora sastati sa Lihtenštajnom. Taj meč počeće 3. oktobra u 18 časova.

- Stručni štab je odradio skauting svih protivnika. Odgledali smo nekoliko posljednjih utakmica Holandije, Švedske i Lihtenštajna, tako da smo upućeni u njihov kvalitet. Apostrofirao bih kvalitet Holandije, ali je i Švedska veoma kvalitetna. Naravno, ovo je fudbal i siguran sam da postoji način da napravimo dobar rezultat protiv tih ekipa. Sve ovo ne znači da potcjenjujemo Lihtenštajn, ipak i oni posjeduju određeni kvalitet. Koncentrisani smo na našu igru i na ono što želimo da postignemo na ovom turniru. Želimo da igramo hrabro, disciplinovano i sa mnogo samopouzdanja. Uradićemo sve da prođemo u drugi krug kvalifikacija, poručio je selektor Sarić.