Poraz U-16 reprezentacije u drugom meču sa Slovačkom.

Mlađa kadetska selekcija Crne Gore poražena je sa 2:1 u drugom prijateljskom duelu sa Slovačkom.

Ekipa Obrena Sarića drugi gol je primila u sudijskoj nadoknadi, a prije toga je stvorila nekoliko izglednih šansi. Najbolje su viđene u 33. i 52. minutu i u obje je glavni akter bio Misin Nurković. Prvo je bio u situaciji ,,jedan na jedan“ sa golmanom Slovačke, ali je šutirao pored gola, da bi u 52. loše reagovao pri šutu sa desetak metara.

Domaćin je poveo u 59. minutu, kada je Martin Kušnir iskoristio dobru loptu Kristijana Velikog i glavom postigao gol za 1:0.

Izjednačio je deset minuta kasnije Dušan Vuković lijepim golom sa dvadesetak metara. Ipak, u posljednjim trenucima meča, Kušnir je ponovo bio najviši u šesnaestercu Crne Gore, ovog puta nakon asistencije Tomasa Kotlara.

- Ove utakmice iskoristili smo da pružimo šansu svim pozvanim igračima. Momci su pokazali da imaju potencijala, odigrali smo obje utakmice sasvim korektno i dali najbolje od sebe. Kao i u prvoj utakmici, i danas smo promašili nekoliko odličnih šansi, a za te promašaje smo kažnjeni u sudijskoj nadoknadi. Sigurno da smo zaslužili više u ova dva meča, ali idemo dalje, nastavićemo da radimo sa velikim motivom i posvećenošću, kazao je selektor Sarić.

 

Slovačka - Crna Gora 2:1

 

Stadion NTC, Senec.

Sudija: Marek Mastiš.

Strijelci
1:0 - Martin Kušnir 59’, 1:1 - Dušan Vuković 69’, 2:1 - Martin Kušnir 80’+2’

Slovačka: Jakub Novak, Marek Mičak, Danijel Salma, Andrej Rojka (od 66. Urban Mazanovski), Lukaš Sečanski, Samuel Hason (od 66. Lukas Demitra), Gabrijel Halabrin (od 36. Alan Kukuč), Timotej Jambor, Kristijan Veliki, Martin Kušnir, Branislav Spačil (od 52. Tomas Kotlar).
Selektor: Branislav Fodrek.

Crna Gora: Alan Spahić, Nikola Vukotić, Jovan Dašić (od 56. Ognjen Bakić), Nemanja Božović, Marko Brnović (od 28. Jovan Đukić), Misin Nurković (od 66. Čedomir Vujačić), Ljubomir Pejović, Todor Šekularac (od 41. Ognjen Đinović (od 77. Viktor Roganović)), Kian Ličina, Milan Radović, Eldin Rastoder (od 41. Dušan Vuković).
Selektor: Obren Sarić.