Pionirska reprezentacija Crne Gore trijumfovala je na turniru olimpijskih nada održanom u Švajcarskoj. Izabranii Save Kovačevića u finalu turnira savladali su vršnjake iz Albanije rezultatom 2:1.


Pobjedom na turniru u Nionu naši pioniri izborili su plasman na Igre mladih koje se naredne godine održavaju u Singapuru.

Iako brojčano slabiji, naši pioniri su opravdali ulogu favorita i upisali zasluženu pobjedu u finalu. “Sokolići” su od 15. minuta imali igrača manje zbog isključenja golmana Kordića.

Izabranici Save Kovačevića do prednosti su došli u sedmom minutu drugog poluvremena. Odličnu akciju Grbovića i Kosovića u pogodak je pretvorio Krstović. Prednost naše selekcije duplirao je Kosović u 58. minutu, koji je iskoristio asistenciju Jovanovića i poslao loptu u nebranjenu mrežu.

Do kraja susreta selekcija Albanije uspjela je da postigne počasni pogodak preko Jmerilaja.

---------------------------------------------------------

Crna Gora – Albanija 2:1

Nion – USB arena
Gledalaca: oko 200.

Sudija: Arjom Kučin (Kazakstan)

Strijelac:
1:0 – Krstović 47'
2:0 – Kosović  58'
2:1 – Jmeralilaj 68'

Žuti kartoni:
Šarkić, Jovnaović, Kosović, Krstović, Grbović (Crna Gora)
Tači (Albanija)

Crveni karton:
Kordić 12' (Crna Gora)

Sastavi:
Crna Gora: Kordić, Vico, Marković, Šarkić, Prančić, Nedović (Nenezić), Jovanović (Ćosić), Kosović, Krivokapić (Dragović), Krstović, Grbović.

Albanija: Tekja, Tači (Kalaja (Tirana), Borakaj, Bardi, Marku, Hoksa, Nuri, Vatnikaj (Milori), Cakali, Jmerilaj, Hoksalari.