Pobjedom nad Sutjeskom na svom terenu, čak petom uzastopnom u prvenstvu, Budućnost je preuzela prvo mjesto na tabeli T-Com 1.CFL. Podgoričani su preskočili najvećeg rivala za titulu Mogren, koji je poražen u Pljevljima na gostovanju Rudaru, ali i mladi sastav Lovćena koji je u Nikšiću doživio debakl u duelu sa Grbljem.


Rudar - Mogren 2:0
Rudar je u derbiju kola savladao Mogren i izjednačio se na tabeli sa aktuelnim šampionom, sa dva boda zaostatka u odnosu na lidera Budućnost. Pljevljaci su se mnogo bolje snašli u zimskim uslovima i zasluženo slavili.
Pobjedu domaćina najavio je Miodrag Zec u 25. minutu, dok je najbolju priliku za izjednačenje propustio kapiten Gluščević u 39. minutu kada nije iskoristio penal. Sve dileme otklonio je Nedjeljko Vlahović, tri minuta prije kraja utakmice.
Rudar se tako popeo na treće mjesto na tabeli, sa istim brojem bodova kao drugoplasirani Mogren, ali i Lovćen koji drži četvrtu poziciju.

Budućnost – Sutjeska 2:1
Budućnost je u najzanimljivijem meču subotnjeg programa uspjela da savlada Sutjesku što joj je donijelo lidersku poziciju.
Na kraju je presudio individualni kvalitet napadača - Bećiraj je iskoristio svoju brzinu da razbije posljednju liniju nikšićkog tima, dok je Vuković znao da iskoristi prilike koje mu je crnogorski reprezentativac stvorio pa je meč završio sa dva gola na svom kontu. Budućnost je povela iz penala koji je izborio Bećiraj u 41. minutu, da bi na startu drugog poluvremena Kasalica sjajnim udarcem glavom nakon prekida poravnao rezultat. Meč je odlučen u 65. minutu kada je Bećiraj pobjegao čuvarima na desnoj strani, a zatim odlično asistirao za Vukovića koji je sa tri koraka zakucao loptu u mrežu Giljena.

Grbalj – Lovćen 4:0
Grbalj je u Nikšiću deklasirao mladi sastav Lovćena i pokazao da je poraz od Budućnosti u prošlom kolu bio samo loš dan.
Mreža Cetinjana, najprijatnijeg iznenađenja dosadašnjeg toka šampionata, tresla se čak četiri puta, od čega tri puta u prvom poluvremenu. Blistao je vezista Igor Matić koji je u ovom periodu dva puta pogodio i tako stigao do svog šestog pogotka na isto toliko utakmica. U listu strijelaca upisali su se i prvi strijelac lige Ivan Bošković (iz penala) i mladi Kajević.

Dečić – Petrovac 0:0
Dečić se još jednom predstavio kao najtvrđa ekipa crnogorske lige – tim iz Tuzi je, u svom stilu, stigao do novog boda u šampionatu remiziravši bez golova kod kuće sa Petrovcem.
Tim iz Tuzi je tako ostao na petom mjestu prvenstvene trke, što mu je najbolji plasman u klupskoj istoriji. Gostima je bod bio dovoljan da ostanu iznad opasne zone u kojoj su tavorili nakon izuzetno lošeg početka šampionata.

Berane – Kom 3:0
Izuzetna hladnoća na Gradskom stadionu u Beranama mnogo je manje smetala domaćem timu koji je sa 3:0 savladao Kom i gurnuo podgorički sastav u opasnu zonu.
Pobjedu domaćina nagovijestio je Zejnilović u 26. minutu, nakon čega je Ćulafić sa dva gola samo potvrdio pobjedu Beranaca koji sada drže sedmo mjesto na tabeli. Podgoričanima sada gori pod nogama, pošto serija od šest uzastopnih poraza ne nagovještava bolje dane za tim sa Zlatice.

Mornar – Zeta 0:0
Mornar je tek drugi put u posljednjih šest kola uspio da osvoji bod u prvenstvu – Barani su pred svojim navijačima remizirali bez golova sa Zetom ali im to nije pomoglo da se uzdignu sa dna tabele.
Ni tim iz Golubovaca ne može biti zadovoljan remijem, s obzirom da im je osvojeni bod bio dovoljan samo da ostanu iznad ekipa koje se bore za opstanak.


Rezultati

Rudar - Mogren 2:0
1:0 - Zec 25'
2:0 - Vlahović 87'

Subota

Budućnost - Sutjeska 2:1
1:0 - Vuković 41’ (p)
1:1 - Kasalica 47’
2:1 – Vuković 65’

Dečić - Petrovac 0:0

Grbalj - Lovćen 4:0
1:0 - Matić 2’
2:0 - Bošković 30‘ (p)
3:0 – Matić 45’
4:0 - Kajević 59’

Mornar - Zeta 0:0

Berane - Kom 3:0
1:0 - Zejnilović 26’
2:0 - Ćulafić 49’
3:0 – Ćulafić 86’