Selektor Ljubiša Tumbaković i Fatos Bećiraj govorili na današnjoj pres konferenciji.

Fudbaleri Crne Gore sjutra veče dočekuju Litvaniju u drugom kolu UEFA Lige nacija.

Selektor Ljubiša Tumbaković i napadač Fatos Bećiraj optimisti su uoči duela koji će se igrati na Gradskom stadionu u Podgorici.

- Sa ovim kvalitetom koji imamo, treba da pobijedimo Litvaniju. Uvijek dobar rezultat, kao što je ovaj iz Rumunije, popravi raspoloženje i daje vjetar u leđa. Ali, to je samo mali korak ka cilju, vidjećemo poslije šeste utakmice. U ovom takmičenju svaka utakmica ima svoju težinu, malo ih je. Litvanija se nameće kao moranje, što nije dobro, ali ako se budemo ponašali onako kako znamo i kako možemo imamo pravo da vjerujemo u pozitivan rezultat, kazao je selektor Tumbaković na današnjoj pres konferenciji.

Ono što je izazivalo brigu prethodnih dana je teren na Gradskom stadionu, koji je u dosta lošem stanju.

- Istina je da ekipi koja gradi igru odgovara dobar teren. Ipak, informacije su da je bolji nego što je bio. Bio sam razočaran prošle subote, kada sam gledao utakmicu Budućnost – Petrovac, istakao je Tumbaković.

Selektor očekuje da će Litvanije igrati sa fokusom na odbranu.

- Pokušavam da razmišljam kako razmišlja njihov trener. Oni imaju kvalitet, ali ne kao mi, zbog toga će možda pokušati da izađu otvorenije. Ali, vidjećemo kako će se odvijati stvari, smatra selektor ,,hrabrih sokola”.

Tumbaković je saopštio dobre vijesti kada je riječ o Marku Jankoviću, koji se oporavio od povrede.

- Marko je juče normalno trenirao, tako da očekujem da bude spreman. Problemi nas prate, a sada smo došli u situaciju da u napadu imamo samo Bećiraja. Napravićemo model, koji nam odgovara da bi ostvarili cilj. Vidjećemo sjutra koliko smo usjeli, kazao je selektor.

Remi u Rumuniji unio je dosta pozitivnog u reprezentaciju.

- Od početka sam imao stavove koje sam postavio u vođenju i biranju ekipe. Pokazala je ova ekipa da je posljedica dobre selekcije. Ne želim da podignem sebe, već momke koje smo selektirali i sa kojima smo radili. Kada smo pogledali utakmicu dan kasnije, nije bilo kao da smo se izborili za bod, već smo pokazali kvalitet. Grupa igrača sluša što se od njih traži, a sprovodi ono što radimo dvije i po godine, objasnio je Tumbaković.

Fatos Bećiraj je poručio da je spreman, bez obzira što je iza njega pauza od nekoliko mjeseci bez takmičarske utakmice.

- Nijesam dugo imao zvanične utakmice, ali sam trenirao sa ekipom, igrao prijateljske mečeve... Ali, kada igraš za nacionalni tim, uvijek moraš da budeš spreman, a ja sam spreman i više od 100 odsto, istakao je snažni napadač Crne Gore.

I on je optimista kada je riječ o utakmici, ali ipak upozorava da ne smije biti opuštanja.

- Sve zemlje iz bivšeg SSSR igraju sličan fudbal. Očekujem sličnu ekipu kao što je bio Kazahstan u prošlim kvalifikacijama, da se brane i čekaju kontru. Na nama je da se pokažemo u najboljem mogućem svijetlu i da dođemo do pobjede. Neće biti lako, oni su čvrsti, ni Srbija ih nije lako pobijedila, zaključio je Bećiraj.

,,Sokoli” će posljednji trening uoči meča sa Litvanijom odraditi večeras od 18 časova. Duel sa Litvanijom igra se sjutra od 20:45 časova.