Fudbaleri Crne Gore odradili prvi trening po povratku iz Rumunije.

,,Hrabri sokoli“ trenirali su danas na glavnom terenu Kampa FSCG i time krenuli u pripreme za duel protiv Litvanije u drugom kolu UEFA Lige nacija.

Ekipa Ljubiše Tumbakovića remizirala je na startu protiv Rumunije u gostima, tako da se sada okreće novim izazovima.

- Mislim da je utakmica sa Rumunijom bila specifična i interesantna, zato što je bila prva u ovom ciklusu u ovom novom formatu takmičenja. Igrali smo protiv ozbiljne reprezentacije koja je, osjetili smo, ekipa sastavljena od izuzetnih pojedinaca i na tehničkom i na taktičkom planu, koji rezultatski ne postižu ono što realno zaslužuju. Što se naše ekipe tiče, insistirali smo na formacijskoj postavci, agresivnosti, na koncentraciji tokom 90 minuta. Mislim da su momci na odgovoran način pristupili i završili taj dio posla, posla koji je na samom početku i mislim da treba da budemo zadovoljni ovim rezultatom, rekao je u razgovoru sa predstavnicima medija Aleksandar Janković, asistent u stručnom štabu Ljubiše Tumbakovića.

Selektor i njegovi saradnici tek treba da analiziraju igru Litvanije na meču sa Srbijom.

- Spremali smo se za Litvaniju, posmatrali njihove četiri utakmice, ali ono što će biti u naredno u pripremi za ovu utakmicu je baš utakmica sa Srbijom. Čeka nas ozbiljna utakmica, kao što je bila protiv Rumunije. Crna Gora mora svakom rivalu da pristupi na sličan način. Naravno da ćemo pokušati da pobijedimo Litvaniju, kao što smo juče protiv Rumunije o odbrani razmišljali koliko i o napadu zato što, ukoliko želite da remizirate, morate razmišljati i u napadu. Nastavljamo u nekom normalnom režimu i nadam se da ćemo uspjeti da pobijedimo u utakmici sa Litvanijom, objasnio je Janković.

Na brifingu sa novinarima govorio je i ofanzivac Mirko Ivanić.

- Išli smo u Ploešti da ne izgubimo, tako da je remi dobar ishod po nas. U ovakvom sistemu takmičenja svaki bod je važan. Zadovoljni smo rezultatom i u još boljem raspoloženju dočekujemo Litvaniju. Baš smo oslabljeni, nema dosta igrača, ali svi koji smo tu da pokažemo da zaslužujemo dres reprezentacije i da pokažemo što znamo i što možemo, istakao je Ivanić.

,,Hrabri sokoli“ će i sjutra od 18 časova trenirati na Kampu FSCG. Utakmica protiv Litvanije igra se u ponedjeljak 10. septembra, od 20:45 časova.