U-19 reprezentacija osvojila drugi bod na turniru.

Omladinska reprezentacija Crne Gore remizirala je sa Srbijom - 1:1, u drugom kolu Memorijalnog turnira ,,Stevan Ćele Vilotić“. Ekipi Milorada Pekovića to je drugi bod, nakon remija sa Izraelom u prvom kolu.

Današnji meč bio je mnogo sadržajniji. Domaćin je u 21. minutu pogodio stativu, dok je u 32. minutu golman Crne Gore Balša Popović sjajnom intervencijom odbranio šut Mihajla Neškovića.

Na drugoj strani, dobru priliku za naš tim propustio je u 43. minutu Aleksa Latković, koji je sa desetak metara šutirao pored gola.

U nastavku je Srbija došla do gola u 48. minutu zahvaljujući pogotku Željka Gavrića. Ipak, ,,sokolići“ su do boda došli u 70. minutu, kada je Marko Rakonjac majstorskim golom sa petnaestak metara završio solo akciju.

- Dobro smo ušli u meč, ali je u finišu prvog poluvremena i na startu drugog Srbija bila malo bolja. Tada smo i primili gol, međutim, odlično smo reagovali i uspjeli da izjednačimo. Veoma sam zadovoljan kako su momci reagovali nakon primljenog gola, nijesu pali, pokazali su karakter i agresivnost. Čak smo u finišu napravili nekoliko poluprilika, možda smo mogli i da neku bolje iskoristimo. Moram biti zadovoljan onim što prikazujemo na ovom turniru, kazao je selektor Peković.

U posljednjem kolu turnira, 10. septembra, Crna Gora se sastaje sa Mađarskom, koja je danas poražena od Izraela sa 3:1. Nakon dva kola, Izraelci su na prvom mjestu sa četiri boda, Mađarska ima tri, Crna Gora dva, dok Srbija ima učinak od jednog boda.

 

Srbija - Crna Gora 1:1

 

Stadion Milan Sredanović, Kula. Gledalaca: 300.

Strijelci
1:0 - Željko Gavrić 48', 1:1 - Marko Rakonjac 70'

Srbija: Aleksa Milojević, Damjan Daničić, Bojan Balaž, Mihajlo Nešković, Željko Gavrić, Jovan Kokir (od 63. Aleksa Marković), Marko Janković, Andrija Fratović, Slobodan Tedić (od 63. Luka Marković), Strahinja Pavlović, Viktor Lukić (od 72. Milutin Vidosavljević).
Selektor: Nenad Sakić.

Crna Gora: Balša Popović, Bojan Roganović, Anto Babić, Stefan Milić, Danilo Pešukić (od 46. Matija Račić), Miloš Brnović, Sergej Grubač, Nikola Stanišić (od 65. Marko Rakonjac), Bogdan Rašo (od 60. Aleksandar Vlahović), Aleksa Latković (od 46. Ivan Vukčević), Miloš Ivančević (od 60. Petar Pavlićević).
Selektor: Milorad Peković.