,,Sokoli“ odradili posljednji trening pred put u Rumuniju.

Fudbaleri Crne Gore odradili su večeras četvrti, posljednji trening uoči gostovanja Rumuniji u Ploještiju.

Pola sata prije treninga, sa predstavnicima medija razgovarao je Dragoje Leković, asistent u stručnom štabu Ljubiše Tumbakovića.

- Trudimo se da budemo što spremniji, da odgovorimo na zahtjeve koje će Rumunija pokušati da primijeni u našoj utakmici, istakao je na početku Leković.

Asistent zadužen za golmane osvrnuo se na kadrovske probleme koje ima Crna Gora uoči naredne dvije utakmice u Ligi nacija.

- Navikli smo na probleme. Ovdje sam preko osam godina i ne sjećam se da smo i u jednoj utakmici bili kompletni. Moramo da se adaptiramo na to, igrači koji su ovdje će pokazati umijeće i nadamo se pozitivnom rezultatu. Kada je selektor pravio spisak računao je na najbolje igrače, ako se desilo da su neki otpali zbog povreda sigurno da ovi koji su tu nijesu pozvani bez nekog razloga i kriterijuma. Da li će se praviti neke druge taktičke zamisli u odnosu na one koje je trebalo da budu, to ćemo još da vidimo, smatra Leković.

Bio je dio stručnog štaba i u ciklusu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Rusiji, tokom kojih je Crna Gora u Podgorici savladala Rumuniju sa 1:0, a na strani remizirala - 1:1.

- Kad bismo uporedili dvije reprezentacije u odnosu na kvalifikacije, Rumuni su danas mnogo agresivniji i opasniji u završnici. Raspolažu sa više igrača koji mogu da postignu gol i sa te strane su u prednosti u odnosu na onu ekipu protiv koje smo igrali, objasnio je Leković.

Osvrnuo se i na formu u kojoj su tri golmana reprezentacije.

- I Petković i Mijatović dobro brane, treći golman Ljuljanović već tri godine je standardan u našim klubovima, prvo u Budućnosti, pa u OFK Titogradu. To su golmani koji mogu da odgovore našim zahtjevima, kazao je Leković.

,,Sokoli“ za Rumuniju putuju sjutra ujutro. Za 18 časova po lokalnom vremenu (17 časova po našem) planiran je trening na stadionu ,,Ilie Oleanu“ u Ploještiju, na kojem će 7. septembra od 21:45 časova po lokalnom vremenu početi utakmica prvog kola grupe 4 Lige C Lige nacija.