,,Hrabri sokoli“ nastavili pripreme za start Lige nacija.

Fudbaleri Crne Gore odradili su danas drugi trening u sklopu priprema za duele sa Rumunijom i Litvanijom u Ligi nacija.

Za razliku od okupljanja, selektor Ljubiša Tumbaković ovog puta je imao više igrača na raspolaganju. Ipak, jasno je da zbog povreda ekipi u naredne dvije utakmice neće moći da pomognu Stevan Jovetić, Marko Vešović, Luka Đorđević i Luka Mirković.

- Jovetić je sinoć javio da je njegova povreda takva da traži mirovanje i da će tek za nekoliko dana početi lagano da trči. To znači da nije spreman za naše uvodne mečeve u Ligi nacija. Vešović neće biti spreman u naredne dvije do tri nedjelje, a povreda muči i Mirkovića. Najnovija vijest je i da je Đorđević došao povrijeđen, tako da ni na njega ne možemo da računamo, rekao je Tumbaković u razgovoru sa predstavnicima medija.

Sve to remeti planove stručnog štaba uoči gostovanja Rumuniji 7. septembra u Ploještiju.

- Imali smo plan da napravimo modifikaciju igre koju smo imali do sada, kao i da sve to oplodimo sa nekim taktičkim idejama. U tom procesu jako su bili bitni Vešović i Marušić, a posebno Jovetić. Sve ovo nam sada pravi probleme, dodao je Tumbaković.

Ipak, selektor Crne Gore je optimista kada je riječ o narednim mečevima.

- Situacija nije najbolja, ali moram da razmišljam o bodovima, igri, utisku... O tome smo pričali kada smo završili prošle kvalifikacije i tom pravcu moramo i sada da se ponašamo. Iza nas je dvije i po godine zajedničkog rada i normalno je da se nameće spontana ideja o ambicijama, uspjehu koji svi želimo. Imamo grupu sa Rumunijom od koje smo bili bolji u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvu, tu je Srbija koja je kvalitetom tu sa nama kada smo kompletni, kao i Litvanija. Ne vidim zašto ne bismo bili dio priče da smo favoriti. Sada, kao da nam je neko sklonio ključne igrače za ono što smo pripremali. Logično je da ambicije splasnu u ovakvim okolnostima, ali probaćemo sve sa grupom igrača koji su ovdje. Borićemo se. To je naša obaveza prema državni koju predstavljamo. Taj motivacioni dio prenijeću na ekipu, istakao je Tumbaković.

Meč između Rumunije i Crne Gore igraće se pred praznim tribinama.

- Možda je to i jedina dobra stvar. Neće biti navijača da podignu domaću ekipu koja je u progresu. Rumunija je pobijedila u posljednje četiri utakmice i pokazala novi kvalitet u odnosu na prošle kvalifikacije. Sada imaju i novi tonus sa klupe, a i djeluju ozbilnjine na terenu. Oni će imati i dodatni motiv da nam se revanšireju jer smo im prošli put uzeli bod u gostima, a na svom terenu pobijedili, uz našu najbolju partiju u kvalifikacijama. Njihov tim je sastavljen od grupe mlađih fudbalera, a tu je i nekoliko iskusnijih igrača. Čeka nas zahtjevna utakmica, ali daćemo sve od sebe da napravimo pozitivan rezultat, poručio je selektor Tumbaković.

,,Sokoli“ će i sjutra od 18 časova trenirati na glavnom terenu Kampa FSCG. Pola sata ranije počeće brifing sa predstavnicima medija.