"TREŠNJICA" PONOVO NEOSVOJIVA ZA BUDUĆNOST

Derbi 13. kola T-Com prve lige, koji su podijelili bivši i aktuelni šampion Crne Gore, u potpunosti je opravdao očekivanja - na "Trešnjici" je viđeno pet golova i dobra igra nakon koje se radovala Zeta, koja je još jednom potvrdila da pred svojim navijačima ne može da izgubi od Budućnosti. Domaćin je sjajnom igrom u drugom poluvremenu uspjela da nadoknadi dva gola zaostatka i pobijedi sa 3:2.
Budućnost je odlično počela utakmicu - igralo se uglavnom na polovini domaćina, a aktuelni šampion je već u 18. minutu imao dva gola prednosti. Gosti su poveli golom Ðurišića u 16. minutu, koji se najbolje snašao u gužvi pred golom Zete i sa pet metara savladao Brnovića. Nepun minut kasnije najbolji strijelac Budućnosti Bećiraj potvrdio je klasu - prvo je sjajnim driblingom izbacio Kaluđerovića, a zatim snažnom "dijagonalom" povećao prednost svog tima. U protivničkom timu raspoložen za igru bio je samo Lađić, koji je u nekoliko navrata dobro zagrijao dlanove kapitena gostiju Vujadinovića.

U drugom poluvremenu viđena je potpuno drugačija slika i potpun preokret. Zeta je diktirala ritam utakmice, dok su se prilike pred golom Budućnosti ređale praktično iz minuta u minut. Preokret je najavio Ðalac, koji je u 64. minutu iskoristio sjajno dodavanje Kadua. Mladi napadač Golubovčana je dvadeset minuta kasnije bio najzaslužniji što je Zeta izjednačila pošto je nakon njegovog sjajnog prodora po lijevom boku Ivanovuću ostalo samo da sprovede loptu u nebranjeni dio mreže. Domaćin je do pobjede stigao u trećem minutu sudijske nadoknade - Kadu je sjajno "lansirao" Ivanovića u kontranapada, a odlični vezista se, nakon neuspjelog pokušaja asistencije, ponovo dokopao lopte i sa desetak metara pogodio bliži ugao za veliku radost Golubovčana.

Zeta se ovom pobjedom popela na četvrto mjesto, samo dva boda ispod Budućnosti koja je ostala na trećem mjestu, sa četiri boda zaostatka za liderom Mogrenom.