Odigrane utakmice petog kola Telekom 1. CFL koje su obilježile četiri pobjede gostujućih ekipa...

OFK Titograd je nastavio niz pobjeda na gostovanju u Radanovićima. Lider šampionata slavio je minimalan trijumf zahvaljujući rezervisti Marku Miličkoviću – vezista „romantičara“ mrežu Grblja zatresao je u 81. minutu susreta.

Minimalan trijumf upisala je i drugoplasirana Budućnost u duelu sa ekipom Zete. „Plavo-bijeli“ su do pobjede na Trešnjici došli uz pomoć Ivana Vukčevića, veziste Golubovčana, koji je u 33. minutu pogodio mrežu svog gola.

Gosti su slavili i na Gradskom stadionu u Nikšiću, gdje su snage odmjerile ekipe Sutjeske i Iskre. Danilovgrađane je do pobjede nosi Stefan Milošević – mladi napadač matirao je golmana aktuelnog šampiona u 59. i 88. minutu. Sutjeska je u nadoknadi vremena smanjila zaostatak pogotkom Veljka Vukovića.

Najubjedljiviju pobjedu upisao je Petrovac koji je na terenu Trening kampa FSCG tri puta tresao mrežu domaćeg Lovćena. Potpis na drugi prvenstveni trijumf Petrovčana stavili su Kalezić, Kacić i Prenkočević. Jedini pogodak za Cetinjane postigao je Stevović.

Jedini susret u kojem nije bilo pobjednika odigrali su Mornar i Rudar. Meč koji je odigran na stadionu pod Malim brdom u Petrovcu završen je rezultatom 1:1.

U borbi za Trofej Radija Crne Gore koji se dodijeljuje najboljem strijelcu Telekom 1. CFL prvo mjesto trenutno pripada Stefanu Miloševiću. Napadač Iskre četiri puta je tresao mreže rivala, jednom više od Gorana Vujovića.

Rezultati
Zeta – Budućnost 0:1
Vukčević (a.g.) 33'

Grbalj – OFK Titograd 0:1
Miličković 81'

Sutjeska – Iskra 1:2
Vuković 90'+2' – Milošević 59', 88'

Lovćen – Petrovac 1:3
Stevović 64' – Kalezić 39', Kacić 59', Prenkočević 90'+2'

Mornar – Rudar 1:1
Džanović 73' – Đalović 68'