Crna Gora i Republika Irska podijelile su bodove u Dablinu - u sjajnoj utakmici na "Krouk parku" naša selekcija je kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo, prve u istoriji zemlje, završila remijem bez golova, ali je i pored toga ostavila sjajan utisak na jednom od najvećih svjetskih stadiona.

Uvodni minuti prvog dijela u potpunosti su pripali Ircima - iskusni Daf i Kin su odlično koristili svoju brzinu i nepreglednu dužinu "Krouk parka" i stavili na muke našu odbranu koja je više puta bila na velikim iskušenjima. Ipak, pored opasnog udarca Dafa, Irska nije znala da iskoristi svoju inicijativu.

Kako se igra razvijala, mnogo opasnije šanse viđene su pred golom domaćin. Prvo je šut oprobao Zverotić, a zatim i Drinčić, da bi najbolju šansu propustio kapiten Bošković koji je u 29. minutu glavom šutirao tik pored stative Givenovog gola. Oba trenera su morala da naprave po jednu prinudnu izmjenu u prvom poluvremenu - povrijeđenog Bataka zamijenio je Džudović, dok je Rolands zbog povrede ustupio mjesto O'Šeu.

U finišu poluvremena Irska je ponovo preuzela inicijativu, a najbliži golu bio je štoper Mekšejn, koji je nakon kornera pogodio prečku. I pored velikih uzbuđenja na odmor se otišlo bez golova.

Crna Gora je odlično počela drugo poluvrijeme - u prvih 20-ak minuta nastavka "sokoli" su držali loptu i pokušavali preko Drinčića i Pekovića, a najbliži golu bio je Novaković koji je u 61. minutu pogodio spoljni dio stative. Na drugoj strani Poleksić je samo jednom bio primoran da interveniše, i to nakon odličnog šuta Kina.

Priliku utakmice imao je, međutim, propustio je Simon Vukčević koji je nakon dodavanja Zverotića driblao nekoliko čuvara u svom šesnaestercu, da bi njegov pokušaj rukom odbranio štoper Mekšejn, što je promaklo sudiji Hrinaku i njegovim pomoćnicima.

Do kraja meča viđena je ravnopravna borba u kojoj su oba tima imala svoje šanse, koje su na kraju ostale neiskorištene.



Republika Irska - Crna Gora 0:0


Dablin - Stadion: "Krouk park".
Gledalaca: 55.000.

Sudija: Vladimir Hrinak (Slovačka).

Žuti kartoni
Rolands - R.Irska
Peković, Jovanović - Crna Gora

Republika Irska: Given, Sent Ledžer, Kilbejn, Mekšejn, Dan, Rolands (O'Še), S.Hant (Keog), Miler, N.Hant (Best), Kin, Daf.

Crna Gora: Poleksić, Zverotić, Baša, Batak (Džudović), Jovanović, Peković, Drinčić, Novaković, Bošković (Kašćelan), Vukčević, Delibašić (Damjanović).